Rioollucht toilet beneden

GJan

  • #1
Goedemorgen,

Onze toilet is pas verbouwd, er is een hangend toilet geplaatst ipv een staande.(gaat om toilet beneden) Na dag 2 hebben wij onwijs veel last van rioollucht. Ik heb het vermoeden dat de lucht niet alleen uit wc pot komt maar ook uit het fonteintje. Water loopt goed door.Omdat de klussenman nog met andere dingen bezig is in ons huis heb ik het aan hem verteld ( hij maakt zelf ook gebruik van toilet beneden en kon ook die lucht ruiken ) maar hij zegt niet te weten waar het vandaan komt?! Had het over beluchting en een pijp op de dak maar ging verder niet op in. Wij hadden in het verleden ook weleens een stinkend toilet gehad bij slecht weer maar dit nu is extreem. als de deur van toilet opengaat verspreid de lucht zich tot de zolder. Ik denk dat het iets fout is gegaan met monteren maar wij zijn geen klussers en juist daarom hebben we een bedrijf ingehuurd. Ik heb het al 2 x aan aannemer gevraagd of hij weet wat de oorzaak kan zijn maar hij reageerde vaag op mijn vraag. Wat moeten wij doen?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Je zou een rook test kunnen uit voeren en als het blijkt dat het aan de aansluiting van je nieuwe toilet is dan is het garantie.
Waar een afvoer niet goed is aan gesloten of stuk is komt rook uit.
ScreenHunter_01 Sep. 01 22.53.gif
 

GJan

  • #3
Ok en weet u toevallig wie die rook test kan uitvoeren?
 

ABCDE

  • #5
Wordt de sifon van het fonteintje leeggezogen als je doortrekt?

GJan schreef:
Had het over beluchting en een pijp op de dak maar ging verder niet op in.
Loopt je verticale riolering door tot door het dak? Indien niet... dan heb je ook een probleem. Dat hoor je namelijk wel te hebben.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
Schroef de sifon van het fonteintje los en knoop een plastic zak luchtdicht aan de buis.
Trek dan de wc door. Wordt de plastic zak met lucht leeg gezogen, dan weet je waar de lucht vandaan komt.
 
  • Like
Waarderingen: GJan en Henk E

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu