Rioollucht nieuwe badkamer.

Ronnyb87

  • #1
Goedendag,

Een half jaar geleden heb ik een woning gekocht. Na oplevering heb ik door een extern iemand de badkamer volledig laten renoveren. Oftewel helemaal strippen en opnieuw aanleggen.

De verbouwing is inmiddels achter de rug. Echter ruik ik nu met regelmaat een vieze lucht. Het ruikt naar rioolwater o.i.d. Dit had ik bij de oude badkamer nooit.

De persoon die de badkamer voor mij heeft verbouwd zal ik hier voor niet benaderen. De verbouwing was naar mijn mening slordig dus ik zal mij niet meer toewenden tot deze persoon.

Ik wil dus eerst kijken of ik er zelf mee aan de slag kan. Daarvoor zou ik wel wat hulp van jullie kunnen gebruiken.

Allereerst wat informatie;
De aansluitpunten van de waterleidingen/afvoeren zijn grotendeels het zelfde gebleven. Alleen is de toiletpot van staand naar hangend gegaan, waardoor die afvoer iets aangepast is. En de afvoer van de douche is van een oud (rond) putje in het midden naar zo'n brede strook bij de ingang van de douche gegaan. Ook hier is dus wat leidingwerk aangepast.

De stank komt voornamelijk uit de afvoer van de wasmachine en de afvoer van de wasbak. Wat mij eigenlijk direct al opvalt is dat voor deze beide afvoeren er geen sifon is geplaatst. In de oude badkamer zat er geen sifon of de afvoer van de wasmachine maar wel op de afvoer van de wastafel Als ik ook mijn hand boven de afvoer van de wasmachine hou dan voel ik het "tochten". Idem bij de afvoer van de wastafel maar in mindere mate.

De afvoer van de douche stinkt ook. Hier zit volgens mij wel een sifon want als ik het doucheputje er af haal dan zie ik daarin water staan. Echter komt dit niet helemaal tot de rand waardoor er hier ook lucht uit komt. Weliswaar in mindere mate.

Mijn vraag aan jullie is of jullie zouden weten wat het kan zijn? Een sifon plaatsen zou mij nog wel lukken, maar mocht het ingrijpender zijn dan moet ik er toch iemand voor inschakelen.

Gemakshalve heb ik een foto toegevoegd van de afvoer van de wastafel, doucheputje en wasmachine.

**De foto van de afvoer wastafel staat op de kop. De andere 2 foto's moeten nog een kwart gedraaid worden.





 

Marcn88

  • #2
Zonder sifon in de afvoer is t logisch dat dit gaat stinken dus sifon plaatsen
 

Ronnyb87

  • #3
Dit geeft mij, als totale leek, wel twee vragen.

De oude badkamer had geen sifon bij de wasmachine. Waarom kwam daar destijds geen vieze lucht uit?

En de afvoer van de douche heeft naar mijn mening een sifon. Waarom komt hier dan ook nog vieze lucht doorheen?

Extra kanttekening. Het water in het doucheputje trekt niet weg als ik ergens anders iets doe.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Twee zaken, quotes worden niet op prijs gesteld als de tekst er net boven staat, foto's kunt u zelf in de juiste stand zetten bij het plaatsen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Die wastafel kan een ingebouwde sifon hebben.

De was machine slang heeft vaak op de uit einde een rubber aan sluiting waardoor de afvoer boven in is afgesloten.

dat ingebouwde put sifon staat het water laag in het putje.

Dit kan door verdamping komen of een afvoerverloop verder in de afvoer niet goed is geplaatst zodat het putje leeg word gezogen als je stopt met douchen.

 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu