Rioolbeluchting

Janneman70

  • #1
Ik heb een soortgelijke vraag hier al eens langs zien komen maar mijn situatie is weer net anders, vandaar mijn vraag. Ik heb een nieuw huis met een rioolbeluchting door mijn dak, uit mijn hoofd rond 125mm en met een dakpan en pijp naar buiten. De bovenkant van deze doorvoer is grof (vogel)gaas, en zal dus af en toe een beetje inregenen. Geen probleem want het is immers riolering. Kan ik, met een 45 graden t-stuk deze pijp 'misbruiken' voor de afvoer van de warme lucht van mijn droger? Voor de pluisjes ect ben ik niet zo bang (grof gaas, en af en toe wat inregenen dus spoelen :D ) maar is dit mogelijk? Ik kan me iets bedenken bij de stank, maar is dat ook zo? Of kan ik mijn wasdroger aansluiten boven mijn mechanische ventilatiebox? Ik kan natuurlijk een extra dakdoorvoer maken maar er staan al 3 doorvoeren en eigenlijk wil ik er niet nog 1 bij. Wie heeft er tips of ervaring?

Gr. Jan
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Liefst gewoon een eigen afvoer, maar als het niet anders kan:

Dan zou ik hem eerder aansluiten boven de mechanische ventilatie. Vermenging met rioollucht moet je altijd zien te voorkomen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik vraag me dat af of je dat moet doen. Een riool tocht dus er kan zowel lucht door de ontluchting van buiten naar binnen komen als omgekeerd. Mocht je mechanische ventilatie stil worden gezet, uitvallen, paar uur stroom storing noem maar op en je zou de volle bak riool lucht in je woning krijgen sta je met je hele gezin gauw buiten. :wink:
 

Janneman70

  • #4
Het is ook niet de bedoeling om de rioolbeluchting te combineren met de mech afzuiging, maar ik wil op 1 van de 2 graag mijn wasdroger kwijt. Een extra pijpje kan natuurlijk altijd, maar er staan er al 3. Dus de combi wordt mech afzuiging + wasdroger of rioolbeluchting + wasdroger.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
De combinatie riool en een andere afvoer wat dat ook mag zijn is niet handig volgens mij.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Het moet volgens mij geen probleem zijn de afvoer van de droger aan te sluiten op de rioolontluchting mits er gebruik wordt gemaakt van een terugslagklep voor het t-stuk.
Met de klep is de kans op rioollucht in de woning niet meer aanwezig.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7
Wat je zegt "is de kans".
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu