Riolering beluchting

A

Anonymous

Gast
  • #1
Wie kan mij helpen met het volgende probleem:
Ik heb een riolering waarop een bad, een wc, een douche, twee wastafels, een wasmachine, een vaatwasser en een keukenkraan op zijn aangesloten. Het blijkt dat er halverwege een kleine verzakking in de pijp zit waar steeds water in blijft staan (dit moet ik dus nog tzt verhelpen), maar er zit geen verstopping in.

Toch loopt het water niet goed weg als ik het bad leeg laat lopen lijkt het alsof er een vacuüm getrokken wordt want dan loopt de wc ook leeg en staat de boel even stil, als ik dan de stop weer in het bad doe en even wacht en hem dan weer open gaat het weer stromen, tevens komt erbij teveel water het water uit het buitenputje stromen.

Weet iemand of dit allemaal veroorzaakt wordt door de klein verzakking in de buis of kan er toch iets anders aan de hand zijn betreffende de beluchting of zo (heb wel eens iets gelezen van een standpijp, maar heb ook de hemelwaterafvoer op het riool zitten dus daar moet hij toch genoeg lucht van krijgen). Hoop dat iemand mij een oplossing aan de hand kan doen.

groeten
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Naar mijn mening verzakking en mogelijk te weinig helling naar de straat toe. Dat was bij ons vroeger het probleem.

Hopelijk succes.
Chris
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Ik ben geen afvoerspecialist, maar als ik het zo lees, dan lijkt het mij toch een beluchtings probleem. Laat het bad eens leeglopen en haal dan de sifon van de wasbak er eens af. Hierdoor komt er genoeg lucht bij. Mits de wasbak op dezelfde hoogte zit als het bad natuurlijk.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Ben zelf bezig met het verplaatsen van de badkamer, mij werd verteld om een onluchting te maken door het dakbeschot met dezelfde diameter als de afvoer van het toillet, dit om te voorkomen dat de sifons van de wastafel leeg worden gezogen tijdens het doortrekken van het toillet, succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu