Lijmverbinding of manchet bij riolering in zandlaag

fg41

  • #1
Ik ga de riolering vernieuwen en de verzamelleiding die het huis uit gaat licht in het zand. Gedeeltelijk al uitgegraven. Nu lees ik verschillende meningen over lijmverbindingen of manchetverbindingen. Wat is nu wijsheid?

Ik zal over een lengte van ca. 8 m 3 x een Y stuk hebben. Ik neig naar lijmen omdat me dat op de lange termijn sterker lijkt en ook bij eventueel ontstoppen minder lijkt te bewegen.. Aan het einde van de het rit zal de leiding ingestort in zand liggen en daarboven op isolatie en een betonvloer.

Waarschijnlijk krijg ik verschillende reacties die elkaar tegen zullen spreken over lijmen of manchet, maar goed, wie weet wordt ik wat wijzer :) Alvast bedankt.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zou ik met rubber doen zoals je normaal gesproken in de grond doet. Nog belangrijker is dat je de geul waarin je ze legt goed stabiliseert zodat de buizen niet kunnen zakken.
 

fg41

  • #3
Bedankt. Waarom doet men dat normaal gesproken met rubber in de grond denk je?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Omdat dat bewegingsruimte geeft zodat ze niet knappen.
Wij monteerden de buis en deden er dan straps of draadeinden omheen en deze lieten we dan door de isolatie komen en dan vast aan de wapening Zo blijft ook bij verzakken van de grond de riolering evenwijdig aan de vloer.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu