Riolering aanleggen met PVC manchet verbindingen

Karel de Klusser

  • #1
Beste Mensen,

Top forum dit! Ik heb al veel informatie opgedaan.

Even ter introductie: Ik ben bezig met de riolering van ons nieuwbouwhuis. We gaan een ongeisoleerde constructievloer storten op zand (en heipalen), geen kruipruimte dus. Bovenop de constructievloer komt de isolatie en dekvloer. Nu ga ik in het zand de riolering leggen met houders die in de betonvloer worden meegestort zodat de riolering straks op zijn plek blijft zitten.

Ik heb enige ervaring met het leggen van riolering maar dan vooral verbouwingen en alleen in Zweden. Ik ben na heel veel jaren Zweden weer terug in Nederland en dacht even alle PVC buizen en hulpstukken te bestellen. Alles met manchet verbinding aangezien dat in Zweden de normaalste zaak van de wereld is.

Maar nu zie ik dat bijvoorbeeld een PVC T-stuk 45gr 75mm niet te krijgen is in 3x manchet. Alles onder 110 lijkt wel niet te bestellen te zijn. In Zweden zijn alle mogelijke hulpstukken in alle maten in PVC manchet te krijgen dus ik raakte een beetje in de war.

Nu zie ik wel dat er hier PP (zwarte) hulpstukken te krijgen zijn. Kan iemand mee uitleggen waarom dat is? En kan ik deze PP hulpstukken gewoon gebruiken voor onder de vloer (waar ik straks dus niet meer bij kom) in combinatie met grijze PVC buizen?

Dank!
 

Infine

  • #2
Klikkerdeklik, was nog geen 20 seconden zoeken
Tevens is PP ook gewoon te gebruiken in combinatie met pvc, PP is sterker dan pvc.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu