Resultaat lakviltrollers

Red

  • #1
Het schilder project is nog steeds niet af :cool:

Ik heb vandaag 2 board deuren met satura voorgelakt en de lak ca 3-5% verdund. Ik heb een goede nieuwe lakvilt roller (anza) gebruikt, maar toch zie ik minimale verschijnselen van een 'sinasappelhuid'.

Is dit normaal voor het werken met dit soort viltrollers of moet de verf nog dunner?

Ik vindt het wel raar dat wanneer ik de zelfde verdunde verf gewoon met een kwast aanbreng, de lak juist perfect uitvloeit. Ik breng de lak met de roller aan, eigenlijkvanwege de haartjes en andere troep die zo nu en dan uit een kwast komen zetten, waar ik bij de roller geen last van heb.

Ik breng de lak vlot in 3 vlakken aan en rol dan van boven naar beneden nog even na, om de overgangen weg te rollen.
 

Fiesiekus

  • #2
Red schreef:
Ik heb een goede nieuwe lakvilt roller (anza) gebruikt, maar toch zie ik minimale verschijnselen van een 'sinasappelhuid'.

Is dit normaal voor het werken met dit soort viltrollers of moet de verf nog dunner?
Is dit het enige probleem? Heeft volgens mij met de hoeveelheid en de kwaliteit van de verf te maken.

Verder verdunnen verergert dat probleem. Iets dikker, langzaam rollen en natuurlijk een kwaliteitverf, zouden dit kunnen voorkómen.
 

Chathanky

  • #3
Met lakrollers heb je dit inderdaad.
Voordeel is wel dat je de verf snel en makkelijk verdeelt.
Overgens trekt het enigszins bij tijdens het uitharden van de verf, maar je zal haast altijd wel wat blijven zien.
Na een week trekt het ergste wel weg.

Voorheen bracht ik zelf de verf aan met een lakroller en streek het direct na het rollen "glad" met een kwast. Zo heb je niet een sinasappelhuid.
Na veel schilderwerk en wat ervaring hoe de lak zich gedraagt doe ik het enkel nog met de kwast.

Het allerbelangrijkste en kunst met de kwast is de verdeling van je verf. Heb je dit onder de knie dan kun je net zo makkelijk met de kwast aan de gang. Het resultaat is volgens mijn ervaring ook het beste.
De soort verf die je gebruikt kan ook het resultaat behoorlijk beinvloeden.
 

Red

  • #4
Is dit het enige probleem? Heeft volgens mij met de hoeveelheid en de kwaliteit van de verf te maken.
Ja dat is het enige probleem, behalve dat er altijd nog meer stof op de deur zit dan ik dacht voor dat ik begon te lakken...ondanks dat ik eerst de deur vet/stofvrij had gemaakt met een verfreiniger mbv microvezel doek en daarna -vlak voor het lakken- nog een keer de hele deur had afgedaan met een nieuw kleef doekje. De gebruikte verf is zon beetje het beste wat te krijgen is dus daar ligt het niet aan.

Ik ga in ieder geval de paneel deuren met de kwast doen, ik heb ook de gehele houten meterkast een tijd terug met de kwast afgelakt en deze is mooi strak weggetrokken. De deuren zijn overiens zeker niet slecht hoor, maar tov mooi gelakt met een kwast, zie ik toch (nu de verf nog iets glanst) het verschil.
 

Fiesiekus

  • #5
Met die speciale rollertjes heb ik geen ervaring. Wel goede ervaring met die ouderwetse witte rollertjes (super-tampons) en daar heb ik altijd zowel de panelen als de deurstijlen spiegelglad mee gerold.

Je schildert toch wel met de deur verticaal hé?
 

BeeTeeWee

  • #6
Ik heb ook al heel wat paneeldeuren afgelakt, ook met behulp van diezelfde rollertjes. Ik laat de deuren gewoon hangen (scheelt stof), breng de verf redelijk scheuts met een flink formaat kwast op, rol na (om de verf egaal te verdelen) en haal vervolgens heeeeel lichtjes de kwast nog een keer door de lak, steeds in dezelfde richting. Met die laatste handeling verdwijnt je sinaasappelhuid. Nou ja, alleen die van de deur dan.
 

Red

  • #7
Ja ik schilder de deur vertikaal, het uitnemen van de deur geeft alleen maar meer kans op beschadigen en een vlak schilderwerk is aanzienlijk gevoeliger voor stof dan een vertikaal vlak.

Er zijn mij 2 typen rollers gebruik:
- de vilt rollertjes (tampon achtige) deze heb ik gebruikt
- de goedkopere spons achtige rollers

Ik denk inderdaad dat de truuk met de kwast nog het slimst is. De roller is ideaal om snel veel verf op de deur te krijgen en dan nog even voorzichtig nastrijken met een grote zachte langharig kwast is misschien de finisching touch.

Stof lijkt me bijna onvermijdelijk, maar ik zou eigenlijk niet weten wat je nog meer kan doen dan de deur goed met een verfreiniger en microvezel doekje (pluist niet/nauwelijks) vet en stof vrijmaken en daarna nog eens met een kleefdoekje de laatste stofjes afnemen. Ik heb zelf overigens een echte schilder nog nooit met die kleefdoekjes zien werken
 

Fiesiekus

  • #8
Die stofjes op je verfwerk dwarrelen vanuit de lucht op de natte laag. Het afnemen heeft dus geen enkele zin, je moet de omgeving zo schoon mogelijk houden. Die kleefdoekjes kan je in de lijst van onzinproducten zetten (anti-kalk-magneet...chips/schelpen... :wink: ).
 

Red

  • #9
Anti rimpel zalf ben je nog vergeten :D
 

Fiesiekus

  • #10
Heb ik inderdaad niet, ook niet nodig :P .
 

Diyrene

  • #11
Goede verf is natuurlijk de basis; verf gelijkmatig uitroller helpt ook evenals echt goede kwasten en rollers. verfverdelen met roller en dan nastrijken kan ook prima. kijk eens op ###### voor goed gereedschap!

Spam verwijderd, mod.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #12
Komt tie weer:

Gebruik een lakvlitroller van 15 cm breed. Giet de verf in een bakje of een verzetblik met afstrijk rooster.

Verzadig de vochtig ( met water indien u acryl gebruikt ) gemaakte lakviltroller goed met verf en rol eerst de bovenzijde van de deur horizontaal uit.

Zet daarna de verf verticaal op. Is de deur volledig van verf voorzien, rol dan horizontaal uit en als laatste handeling nog eenmaal volledig verticaal.

Gebruik acryl bij voorkeur onverdund. Een gering sinasappeleffect is onvermijdelijk maar geheel afhankelijk van uw wensen. Indien u met de kwast wilt werken gebruik dan een voldoende grote kwast ( 40/45 ).

Indien u hier vlot mee kunt werken verkrijgt u een sinasappeleffectloos resultaat
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu