Vlekkerig resultaat muurverf

Akkertje72

  • #1


Hallo,

Hierbij een foto van het resultaat van een ander kleurtje over onze muur met structuurverf. Resultaat: vlekkerig en dus lelijk. Als je er recht voor staat zie je er niks van. In een andere kamer (waar we een donkerdere kleur hebben gebruikt hebben we hier geen last van) Wat hebben we verkeerd gedaan? En hoe kunnen we een resultaat krijgen wat wel goed is? Graag tips en aanwijzingen.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Wat u ziet is banenbontheid door aanzetten in de structuurverf. Ze worden veroorzaakt door te snelle droging / te langzaam werken / onregelmatige zuiging van de ondergrond / te droge roller / verkeerd gereedschap ( vachtroller ipv structuur-roller).

Bij lichte kleuren vallen ze veel meer op dan bij donkere.

Als u er recht voorstaat valt het dus mee, maar met strijklicht ( dus van de zijkanten ) zie je de banenbontheid /aanzetten duidelijk zitten.

Hier kun je alleen een extreem matte muurverf overheen zetten ( dus absoluut geen 2e structuurlaag ). Deze breekt de lichtval en haalt de muur voor 80 a 90% op. Geheel wegkrijgen is een utopie.
 

Akkertje72

  • #3
Wat een duidelijk antwoord, fijn! Dus: een matte verf gebruiken (met uiteraard het daarbij behorende gereedschap) Voldoende verf gebruiken en wellicht een wat donkere tint verf, moet de muur weer enigszins acceptabel doen kijken? Bedankt voor de tips!

Vriendelijke groet: Annemieke
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
U kunt dezelfde kleur gebruiken, alleen: extreem matte muurverf.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu