Oneven resultaat bij verven - hoe verder?

MAIS

  • #1
Hallo,

Afgelopen weekend heb ik gepoogd mijn gang geel te schilderen (muurverf). Dit nadat ik het weekend ervoor de slaapkamer ook had geschilderd. In dit laatste geval was het resultaat goed.

Bij de gang loop ik echter tegen het probleem aan dat het resultaat - zoals in onderstaande fotos te zien is - erg oneven is. Los van het feit dat ik denk dat de kleur veel meer oranje uitslaat dan de bedoeling (maar dat kan nog aan de verf liggen), zitten er erg veel oranje strepen. Nu ben ik geen professioneel schilder, maar een dergelijk iets heb ik nog niet eerder (ook niet de week ervoor) meegemaakt.

Ik vermoed dat het probleem hem in de muur zit. Overal in huis zit hetzelfde behang, maar de gang lijkt toch qua ondergrond lastiger te zijn, getuige ook een opmerking van de buren dat zij ook problemen hadden met het verven van hun gang.

Op dit moment vraag ik mij vooral af hoe ik dit nog netjes kan krijgen. Ik ga er al vanuit dat ik helemaal opnieuw moet beginnen, maar de vraag is nog hoe. Ik heb al geprobeerd een stuk als proef met voorstrijk te bestrijken en er daarna (na het opdrogen) weer overheen te gaan. Dat lijkt echter geen significant beter resultaat te geven. In eerste instantie was er geen voorstrijk gebruikt, aangezien dit bij de slaapkamermuren ook niet nodig was (en ik ging er dus vanuit dat de structuur hetzelfde was). Een extra laag verf lijkt ook weinig te doen.

Advies wordt zeer gewaardeerd!

2.jpg
1.jpg
 

De Bob

  • #2
Wat is voor een muur, ik lees ergens behang ?
Wat voor behang ?
 

MAIS

  • #3
Ik durf helaas niet te zeggen wat de ondermuur is (het betreft een huurhuis), maar mijn beste schatting is beton (in ieder geval een heel stevige). Er zit inderdaad (redelijk dik) behang overheen, dit zat er al toen ik de woning betrok. Mijn vermoeden was dat dit behang zeer zuigend was, maar aangezien de voorstrijk geen verschil maakt, ben ik daar nog niet over uit.
 

De Bob

  • #4
Lastig omdat u niet weet wat er op de muur zit
Vinyl kan u niet met gewone latex schilderen, of u moet een twee componenten product gebruiken, zo ook met afwasbaar behang.
Dus het is glasweefsel/reno vlies/vinyl/afwasbaar of papier, maar dat is niet bekend.
Er zitten dus al wat lagen op, na een goede droging kan u met een goed verzadigde rol flink nat in nat werken, in banen van boven naar beneden.
Waarschijnlijk is de rol veel te droog geweest.
De rol in een "rolbeweging" van de muur halen, en niet abrupt op de muur stoppen, dat gaat u zien.
De kans bestaat dat er in de andere ruimte ook ander behang zit.
 
Laatst bewerkt:

MAIS

  • #5
Bedankt voor de reactie! Heb even wat beter naar de muren in de gang gekeken. Het behang lijkt mij van papier, zoals hier (hopelijk) te zien:
IMG_20201208_135806.jpg


Wat de muur zelf betreft: ik heb het idee dat er onder het behang een dunne, witte, poreuze laag zit (stukwerk? geen idee..), waaronder weer beton:
IMG_20201208_141342.jpg

Wat zou die tussenlaag kunnen zijn, en zou het ook de oorzaak van de (lijkt mij) sterke zuiging kunnen zijn?
 

De Bob

  • #6
Moeilijk te zien op afstand, de zuiging zou nu meer moeten werken er zit al een flinke laag geel op
 

MAIS

  • #7
Nog een keer met dezelfde verf stevig overheen gaan dus? Nog handig om hier nog wat dagen overheen te laten gaan (drogen)?
 

De Bob

  • #8
Over een weekje weer een poging wagen
 

MAIS

  • #9
Nog eerst voorstrijk overheen of heeft dat geen zin?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
Heeft geen zin, er zit al meer dan genoeg op.
 

De Bob

  • #11
@MAIS
De Bob schreef:
Moeilijk te zien op afstand, de zuiging zou nu niet meer moeten werken, er zit al een flinke laag geel op
(Ik zou het eerst goed laten drogen.)
 
Laatst bewerkt:

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #12
gewoon nog 1 of 2 keer
in 1 keer egaal dekkend schilderen kan niet op iedere ondergrond daar moet je niet moeilijk over doen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu