Repareren zwevende dekvloer met vloerverwarming

Spacefreek

  • #1
Klussers,

Ik heb in mijn woning een 3-4 cm dikke zwevende dekvloer met daarin vloerverwarming (is gestort op piepschuim met daarop een raster-folie voor vloerverwarming):



Kleine scheurtjes in een stukje van de dekvloer hebben in de loop der jaren geresulteerd in een vergruisde ondervloer (van zo'n 40 bij 130 cm). Omdat dit als een gek kraakte en veerde als je eroverheen liep heb ik dit eruit gehaald, en hersteld met 3-4 cm dik zandcement:





Doordat de ondervloer mee-veert blijken de eerste scheurtjes helaas alweer in het nieuwe zandcement te ontstaan. Ik wil dit dus graag opnieuw doen, maar nu met sterker/ander/gewapend materiaal dat niet kapot zal gaan op de verende ondervloer. Wie kan mij hierover adviseren?

Alvast bedankt!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Cementdekvloer met vezels?

En het cement laten uitharden zonder te de vloerverwarming te stoken. Dat is lastig in deze periode, maar het voorkomt het te snel uitharden.

Maar eigenlijk ligt je probleem nog dieper: De vering zou ook uit de vloer moeten...
 

Spacefreek

  • #3
Bedankt Walker,

Op zich zou dat moeten kunnen, de vloerverwarming staat daar zelden aan namelijk.

De vering eruit zou lokaal ook nog wel een optie kunnen zijn ja (dus echt tot de constructieve ondervloer), gaat alleen ten koste van wat isolatie. Ging dit in het verleden wel goed doordat de vloer toen uit 1 groot deel bestond? En dit nu een kleiner stukje is? Ik heb uiteraard een voorkeur voor een sterker materiaal indien mogelijk.

Nog andere suggesties misschien? Ander materiaal, wapening, etc.?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu