Reparatie Whirlpool vaatwasser waterindicator - flowmeter

RG1970

  • #1
We hebben een Whirlpool ADG 7566 vaatwasser. Sinds enige dagen begint hij te piepen vlak voor het einde van het programma. Door te googelen heb ik het vermoeden dat de flowmeter defect of verstopt is. Zodoende van binnen en buiten gekeken. Wat ik denk dat de flowmeter is zit vol met witte smurrie - geprobeerd schoon te maken met een tandenborstel. Heeft iemand ervaring met deze machine en een beter manier om dit op te lossen?



 

Frankm1309

  • #2
Dit is niet de flowmeter. Dit is water indicator. deze kun je eruit halen door hem gewoon tegen de klok in te draaien. Onder de kraan houden en hij is zo schoon.
De flow meter zit in het labyrint.
 

RG1970

  • #3
Bedankt voor je reactie. Kan een verstopte watermeter de oorzaak zijn voor het piepen (en stoppen van het programma)?

Kan je aangeven waar het labyrint zit? Is deze vanaf de voorkant te benaderen?

Groeten, Rob
 

Frankm1309

  • #4
Kan vast wel problemen opleveren. Het is namelijk gewoon een schakelaar die ingedrukt wordt door de druk van het water. Als er geen water meer in de machine zit, schakelt ie. Door vuil kan het zijn dat hij niet meer schakelt. Ik zou m dus even schoonmaken en kijken of het daarna wel werkt.

Aan de flowmeter valt niet zoveel te zien. Zit in het labyrint. Hiervoor moet je de linkerzijkant van de machine afschroeven.
 

RG1970

  • #5
Bedankt voor je reactie. Ik zal in eerste instantie proberen de watermeter schoon te maken. Mocht dit niet de oplossing zijn dan ga ik het de flowmeter / labyrint vervangen. Ik neem aan dat dit laatste een geheel is en als zodanig kan worden besteld (op internet)?

Groeten, Rob
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu