Reparatie scheurtjes sierpleister buitengevel

BeeTeeWee

  • #1
Aankomend voorjaar is de buitenboel van ons huis (uit 1890) aan de beurt. Ik wil dan ook de gevels schilderen. Er zit al een oude verflaag op, over een (niet-originele) sierpleisterlaag, een soort granol. Muren zijn steens, 30 cm dik, materiaal baksteen.

Mijn probleem is echter, dat er hier en daar ook wat scheurtjes (tot maximaal anderhalve meter lang, enkele millimeters breed) in de gevels zitten. Ik heb niet de indruk dat ze nog echt "werken". Voordat ik de verfroller pak, wil ik natuurlijk wel eerst die scheurtjes wegwerken.

Nu wordt wel gezegd dat de enige manier om gevelscheuren afdoende te repareren, het enkele centimeters diep uithakken van een V-groef is. Ik ben echter bang dat ik dan de sierpleisterstructuur niet echt makkelijk kan nabootsen en door het uithakken van de scheur moet ik dus een veel groter gedeelte (enkele centimeters in plaats van de huidige millimeters!) met nieuwe granol overbruggen, volgens mij blijf je dat altijd zien.

Is er niet een flexibel blijvende reparatie-pasta voor dit soort problemen? Of heeft iemand nog andere, lumineuze ideeën? :?: :roll:
 

Mr.Dan

  • #2
Ik heb dezelfde situatie (granol op buitengevel) en ik ben inderdaad benieuwd wat het advies hiervoor is aangezien ik ook 1 enkele scheur heb 1.5 m lang :(


Mvg, Dan
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Misschien dat iemand een betere tip heeft maar die is er tot nu toe nog niet.
Ik gebruik een reparatie pasta die redelijk flexibel blijft en te verdunnen en schoon te maken is met water, het zijn kleine korreltjes in een soort harsachtig iets (van het merk behangplaksel met de gele doosjes) en het zit in emmertjes.

Het aanbrengen kan met plamuurmes en voor kleine scheurtjes met een tamponeerkwast, met die kwast het spul in de scheur stippen en vooral niet glad strijken om het korrelige effect te behouden, door in de nog vochtige pasta te stippen kan de structuur nog groffer gemaakt worden.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Je hebt ook struktuur kit.

Dit is een flexibele kit, met een korreltje erin.
Dit lijkt veel op granol/ spachtelpoets/ spuitwerk.
Zo kun je eventuele scheuren/voegen die aansluiten op een gegranolde wand ook bijwerken.

Deze kit is gemakkelijk te verwerken, en ook gemakkelijk in dezelfe stuktuur te brengen als de ondergrond, met een natte verfkwast, of met een natte vinger.

Wel is het zo dat deze kit moet worden aangebracht, met droog weer op een buiten gevel.
Daar deze kit op water basis is, maar na droging water vast is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu