Voegreparatie

j_martijn

  • #1
We hebben lekkage in ons washok. Het is eigenlijk een doucheruimte die we al meerdere jaren niet meer als zodanig gebruiken, maar als ruimte voor de wasmachine. Wel is er nog steeds een douche. Onlangs ontdekten we dat als de douchevloer "normaal" onder water staat er fikse lekkage optreedt (naar de woonkamer). Dit willen we verhelpen. Want we willen niet de vloer angstvallig droog moeten houden. Het is immers een doucheruimte.

De lekkage werd veroorzaakt door scheuren in het voegwerk in de hoek tussen vloer- en wandtegels. Er zat dus voegmiddel, geen kit, en dit is gaan scheuren.

Het voegwerk hebben we weggefreesd. Mijn vraag is nu hoe ik dit het beste opvul zodat het ook lekvrij wordt.

Nu lees ik op andere forum posts dat je dergelijke voegen moet voegen met siliconen kit. Ook lees ik dat het beter is om vóór te behandelen met een primer. Als ik daar vanuit ga heb ik nog wel wat vragen.

De uitgefreesde voegen zijn op bepaalde plekken vrij diep/ruim (zie foto hieronder). Is het raadzaam dit helemaal vol te stoppen met kit (na aanbrengen primer)? Of is het beter om bij de bredere/diepere voegen eerst een laag waterdicht voegmiddel aan te brengen, daarbij een paar mm ongevuld te houden, en het restant daarna te kitten? Of is volstoppen met kit geen probleem?

IMGP0380.jpg


Andere vraag is dat er op 2 plekken het gat wat groter is (zie foto hieronder), waarbij geen sprake is van een voeg, meer van een gat, dat lijkt me mooier om op te vullen met voegsel. Alleen wordt dit dan ook waterdicht?

IMGP0381.jpg

Bij voorbaat dank voor de hulp.
 

j_martijn

  • #2
iemand?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Alle voegen gewoon afkitten.
Het gat kun je met een wd voeg dicht zetten.
 

j_martijn

  • #4
ok, bedankt.

is vóór het kitten de hechtprimer nodig?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Hechtprimer is niet echt nodig, maar kun je eventueel wel gebruiken.
Wel eerst even de boel goed schoonmaken en ontvetten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu