Reparatie lekkende persluchttank?

Stuart

  • #1
Dat zul je altijd zien, gehele compressorpomp nagekeken en voorzien van nieuwe ringen, pakkingen etc. Alles opnieuw opgebouwd, aangesloten, stekker erin en proefdraaien. Alles werkt perfect alleen nu kom ik erachter dat er een lek in de tank zit. Weliswaar een kleintje maar toch................... (lek zit in het plaatstaal aan de onderzijde). Kan dit gerepareerd worden? Ik heb al navraag gedaan bij Airpress maar een soortgelijke 100L ketel kost ergens in de 400 euro(ik hou de compressor het liefst origineel dus met onderdelen van airpress). Iemand een suggestie?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Door het water in de tank zal de bodem verrot zijn. De gehele bodem van de tank zal door de jaren heen dunner zijn geworden. Om deze te repareren lijk me erg lastig. Een gebruikte op de kop tikken maar deze zal ook geen 100% meer zijn.
 

Chathanky

  • #3
Repareren is niet verstandig. De tank voldoet niet meer aan de eisen als je er aan last of iets dergelijks.
Of de tank roest hangt af of deze gecoat is. Ga je hem lassen is de coating ook weg waardoor de tank sneller doorroest.
Bij gebruik dien je de tank ook regelmatig af te laten blazen om het vocht te verwijderen. Bij proffesionele tanks zit onderaan een afblaaspunt.

Als je hem repareert moet hij weer gekeurt worden, het valt onder de wet van drukapperatuur.
Als het een jonge compressor is die last heeft van inwendige roest beroep je dan op de garantie of coulance. Een drukvat moet minstens 10 jaar probleemloos werken zonder lekage.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
22
4
20
4
4
3
2

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu