Oude lintzaagmotor voedingskabel is stuk? Reparatie nog mogelijk?

MennoG

  • #1
Dag allen, ik ben nieuw op dit forum en ben op zoek naar wat technisch advies. Twee weken geleden heb ik een oude DeWalt DW100 lintzaag gekocht met een Steinmetz (?) motor met condensator. Omdat deze niet zo goed draaide vatte ik het idee op de condensator te vervangen waarna er kortsluiting ontstond bij de bedrading en in de motor. Bij nadere inspectie bleken de mantels van de draden van de schakelaar naar de motor helemaal verpulverd.

Ik had gehoopt nieuwe draden aan te kunnen sluiten aan de kabel om deze te repareren maar tot in de spoel van de motor blijken de draden oud en versleten. Betekent dit dat de lintzaag niet meer te repareren is? Of is er nog een manier om de motor opnieuw aan te sluiten?

Veel googelen en rondzoeken leert mij dat het een driefase motor is die aangesloten is als 220V motor. Het bedradingsschema heb ik ook bijgevoegd in de foto's.

Alvast bedankt voor het meedenken!

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Die motor is kapot, reparatie zou levensgevaarlijk zijn.
Het is trouwens een gewone 220/240 volt motor.
Op veilingsites en verkoopsites zijn ze nog wel te vinden.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Opnieuw laten wikkelen of een andere motor zoeken.
 

MennoG

  • #5
Dank voor alle berichten! Jammer om te horen dat er niet meer zoveel mee mogelijk is. Ik zal eens kijken of ik nog wat anders kan vinden...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu