Reparatie chromen afvoerbuis wastafel

Snakedogman

 • #1
Hallo,
Gisteren iets te hard tegen de wastafel in de badkamer aangelopen waardoor de aansluitingen van de afvoer/sifon loskwamen.
Ik wilde de boel weer in elkaar zetten maar bij de aansluiting van de sifon op de afvoer naar de muur zag ik dat deze afvoerpijp aan het uiteinde uit elkaar aan het vallen is. Dit ga ik nooit meer waterdicht krijgen op deze manier.
Kan ik deze afvoerpijp gedeeltelijk afzagen, en er een nieuw stukje pijp op monteren wat ik dan vervolgens op de sifon kan aansluiten? Moet dit dan ook een chromen stuk zijn of zou ik ook een pvc stuk kunnen gebruiken?
Het hoeft geen mooie aansluiting te zijn, we willen deze badkamer dit jaar toch nog gaan verbouwen dus dan gaat alles er sowieso weer uit.

 

Kees

Vaste Beantwoorder
 • #2
Het beste kun je de afsluitring, die tegen de muur aan zit, even terugschuiven en kijken (en/of foto maken en hier plaatsen) wat eronder zit.

Met een beetje geluk zit die verchroomde buis gewoon in een sok of rubber stop in de muur geschoven en kun je het geheel vervangen door een pvc sifon. :wink:
 

Snakedogman

 • #3
Zo zit het in de muur, ik kan dus op dit moment niet zien hoe het precies aangesloten is, maar ik zou wel kunnen proberen het een beetje open te breken en los te halen.

 

Kees

Vaste Beantwoorder
 • #4
Zeker doen, want waarschijnlijk is de gehele buis inmiddels aangetast.

Als het niet te zien is hoe het eronder zit of niet bruikbaar om een pijpje in te schuiven, dan een schuifsok 32 mm kopen (even googelen met afbeelding dan snap je wat ik bedoel). De buis op voldoende afstand van de muur afzagen, daarbij goed ondersteunen om te voorkomen dat ie ineens in stukken ligt.

Schuifsok erop en identieke sifon (evt. PVC) erop zetten.
't Is alleen hopen dat je voldoende ruimte hebt, wordt toch wel even puzzelen dan.

Probeer dus een schuifsok met kleine lengte te vinden.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #5
Gewoon het voegsel er uit krabben en je trekt verchroomde pijp er uit je ziet dan een rubber verbinding dus die in vetten en nieuwe plaatsen.

 

Snakedogman

 • #6
Bedankt voor jullie reacties. Ik zal dan eerst even proberen dat muurpijpje proberen vrij te maken. Het sifon zelf is op zich nog prima dus als ik daar gewoon een nieuw pijpje in kan zetten dan zou dat de gemakkelijkste oplossing zijn.
 

Snakedogman

 • #7
Nogmaals bedank voor de hulp mensen. Het bleek uiteindelijk dus toch niet zo heel ingewikkeld en ik heb het met twee pijpjes van 1.35 euro per stuk van de bouwmarkt kunnen repareren :)


Er zit idd gewoon een pvc afvoerpijp in de muur waar de verchroomde muurbuis in stak. Er zat verder geen rubber verbinding meer aan die kant, volgens mij was de chromen buis gewoon in de pvc sok gelijmd (was even priegelen met een tang om het restje wat achterbleef eruit te trekken). Ik heb nu ook eigenlijk gewoon dit nieuwe buisje meteen in de afvoerpijp geduwd zonder lijm of rubber of zo en voor zover ik kan zien lekt het niet. Sowieso hoeft dit het maar een paar maandjes zo vol te houden dus het zal wel goed zijn.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
 • #8
Dat is heel mooi! :prima:

Alleen hopen dat de verbinding in de muur niet gaat lekken zo zonder lijm of rubber, dus wel even in de gaten houden.
 

Snakedogman

 • #9
Ja ik zal het wel in de gaten houden, mocht het toch gaan lekken dan kan ik er altijd nog wel iets tussendoen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #10
Anders kun je beter een overgangstuk 32x40 in lijmen en in de 40 een r.o ring 40x32 zodat het goed afsluit.
R.O Ring:


overgangstuk 32x40
 

Snakedogman

 • #11
Dank voor het advies!
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
 • #12
Henk253 en als er nu gewoon 32mm in de muur zit?
Het lijkt me dat als er 40 in de muur zit, en topicstarter sluit aan met 32 dan had het nu al blank gestaan :cool:
32 werd vroeger vaker zo In de muur gepropt en met een likje lijm of kit afgedicht.
Groeten b
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu