Renoveren van huidige pijp (rookafvoer) aan houtkachel

Dimi0808

  • #1
Mijn Beste,

Ik ben nieuw op dit forum en ben op zoek naar een oplossing voor het volgende probleem.

Wij hebben een houtkachel welke te zien is in onderstaande foto 1. Deze zit helemaal ingebouwd en is er niet uit te halen zonder de muren te breken.
Deze kachel is voorzien van een pijp welke aangesloten is op de kachel. Vanuit deze kachel gaat de pijp met een 90 graden bocht zo'n 7 m recht omhoog naar buiten.
Nou zit het probleem in die 90 graden bocht naar boven welke direct begint na de aansluting (foto 2). In die bocht heb ik een gat geconstateerd wat natuurlijk niet wenselijk is voor de rookafvoer. De diameter van de huidige pijp tot bovenaan is 20cm.

Ik ben op zoek naar een oplossing om deze pijp te renoveren zonder te hoeven breken. Ik heb al verschillende bedrijven laten komen die rookkanalen aanleggen, maar allemaal zeggen ze iets anders, dus weet even niet wat nu een goede oplossing is i.c.m. een juiste prijs.

Is een flexibele buis door de huidige pijp heen trekken een mogelijkheid zodat er niet gebroken hoeft te worden?

Alvast bedankt voor de hulp.

Groeten,
Dimitri




 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #2
Flexibel van 150 krijg je zo niet door een 90 graden bocht. misschien is het een optie om vanaf de 1e verdiepingsvloer iets te ondernemen? zo te zien is de kachel redelijk gedateerd,is de buis die er nu zit wel geschikt voor een gesloten houtkachel? anders nog een paar fotos plaatsen. zit er dan in de kachel nog iets van een keerplaat, zo niet dan achterhalen of er een in heeft gezeten ,anders heeft het weinig zin,want dan zit er binnen de kortste keren weer een gat in het nieuwe materiaal.
 

Dimi0808

  • #3
Dank voor uw bericht. We hebben inderdaad toch maar besloten om het goed aan te gaan pakken. Dus we gaan maar breken...
De kachel heeft ook een keerplaat en we zitten er inderdaad zelfs over te denken om een andere kachel te plaatsen om problemen in de toekomst te voorkomen...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu