Rendement cv instalatie

Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik lees overal dat je om een hoog rendement te krijgen je de voetventielen goed moet inregelen en je over de cv ketel een 20 graden verschil moet hebben tussen in en uitstroom van het water.
Het verbaasd mij daarom enorm dat het voetventiel van de radiator zo ontworpen is, dat het warme instromende water afkomstig van de ketel, in het inwendige van het ventiel, het uitstromende water verwarmt. Het warme water geeft dus een flink deel van zijn warmte af in het ventiel aan het afgekoelde water dat de radiator weer uitstroomt. de radiator verliest hierdoor een stuk van zijn capaciteit en de ketel krijgt veel warmer water op zijn retour en verliest rendement.
Kan iemand mij verklaren waarom dit zo gedaan wordt. Je hebt ook ventielen waarbij de warme en koude stroom elkaar niet tegenkomen. waarom worden die niet toegepast?
 
Ik denk niet dat een stukje van 1 a 2 cm van dit soort metaal voldoende is om voor merkbaar energieoverdracht te zorgen . dan hadden we heel wat compactere warmt /platenwisselaars op de markt en voor een fractie van de prijs dan nu.
 
:mrgreen: dit zegt de grootste fabrikant:
Voetventielen
Voetventielen worden op de retouraansluiting van de radiator geplaatst. In de meeste gevallen dient het voetventiel om later een radiator te kunnen demonteren zonder de installatie te hoeven aftappen.

Als op de aanvoer van de radiator geen voorinstelbare radiatorafsluiters zijn geplaatst kan het voetventiel ook worden gebruikt om de volumestroom te begrenzen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan