Remeha W40-mECO storing

Nick

  • #1
Geachte experts, op de eerste plaats wil ik jullie bedanken voor de hulp bij 2 eerdere storingen.

Via de informatie die ik vond op dit forum kon ik het kapotte element in mijn wasmachine snel fixen. De aanleiding was dat de aardlek eruit vloog bij aanzetten van de machine.

Het 2e probleem was met de Whirlpool vaatwasser. Deze sprong steeds in het spoelprogramma en bleef piepen. Via de info op het forum bleek dat ik eerst naar water op de bodemplaat moest kijken. Plintje eraf, 4 boutjes, en inderdaad ... water. De oorzaak van de wateroverlast is misschien wel een beetje bijzonder. Via het ontluchtingsgat komen er muizen in de vaatwasser. Het gaasje dat ervoor zit is kapot geknaagd. Ik weet niet het kapotte gaasje al genoeg is om water op de bodemplaat te krijgen. Kom ik op terug.

Mijn probleem is nu dat de Remaha combi ketel W40-mECO voortdurend in storing springt. Foutcode: 2/02; dwz ontstekingsfase, geen vlamvorming. Meerdere keren resetten en hij doet het weer. Het probleem is er niet als de CV niet gebruikt wordt, bv s'nachts. Waar moet ik beginnen?

BvD, Nick
 

Big smurf

  • #2
Meestal zit het in de ontsteking.
Controleer de pen op afstand/schoonborstelen.
Zit de kabel er goed op (2 kanten)
Kan ook nog valse lucht zijn, is pakking nog goed.
Is er gas aanwezig.
 

Nick

  • #3
Beste Nutz,
Ik heb vanavond op jouw aanraden de ontsteker eruit gehaald en schoon geborsteld. Ik vond hem niet vies, toch lijkt de ketel het nu beter te doen. Na het weer terug inbouwen van de ontsteker zag ik in de handleiding dat de elektrode afstand 3-4 mm moet zijn, dit heb ik dus nog niet gecontroleerd. Stel dat de afstand te groot wat dan? Een nieuwe plaatsen?
In ieder geval alvast hartelijk dank, ik ben al een heel stuk wijzer geworden.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Beste Nick,

Alhoewel ik begrijp dat je verhgaal over de wasmachine en de vaatwasser bedoeld is als een soort inleiding, kan het wat verwarrend werken, vooral de gedetailleerde beschrijving van het vaatwasserprobleem

Ik wil je vragen om, wanneer je verder nog vragen over de vaatwasser hebt, de beschrijving zoals hiervoor inclusief complete merk/typegegevens in een nieuw onderwerp in de keukenrubriek te plaatsen.

Daar willen we je graag van dienst zijn!
 

MarcoDezicht

  • #5
Wat wel eens voorkomt is dat in de eerste w serie de ontstekings kabel inductie stroom doorlaat.
Dit is te verhelpen door de kabel door een silicone slang heen te trekken.
Er is ook een kompleet set te bestellen bij de leverancier van het toestel.
 

Nick

  • #6
Beste Nutz, Marco, de Remeha is niet meer uitgevallen sinds zondag. Dit betekent dat het probleem over is. Het schoonmaken van de ontsteker was dus alles. Hoewel deze niet echt vies was, alleen een klein beetje roodbruine aanslag. De andere tips zijn misschien handig voor de toekomst.

Ik dank jullie hartelijk, het heeft mij toch weer flink wat geld bespaard!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu