Remeha W23C warmwater probleem

@lbert

  • #1
Hallo allemaal,

Twee weken geleden heeft onze c.v. (Remeha W23C uit 2004) een onderhoudsbeurt gekregen door een installatiebedrijf. Direct de volgende morgen merkten wij dat de douche af en toe koud wordt en daarna weer warm.

Wij hebben het installatiebedrijf gebeld met ons probleem en zij zijn weer wezen kijken naar dit probleem. Volgens hun was de platenwarmtewisselaar de oorzaak. De reparatiekosten hiervan is ons te hoog voor een c.v. van 9 jaar oud en dus zou er een nieuwe c.v moeten komen.

Ik heb zelf de platenwarmtewisselaar losgehaald om deze te ontkalken, maar hier kwam geen troep uit en stroomde goed door.

Wat mij opvalt is dat bij warmwater vraag de c.v. temperatuur oploopt tot zo'n 45 tot 50 graden en daarna slaat de c.v. af. Als de temperatuur onder de 40 graden komt slaat de c.v. weer aan het wordt het water ook weer warm. Wat mij ook is opgevallen dat de vlam onderin blauw is en bovenin een beetje oranje is, ik weet niet of dit al zo was.

Heeft iemand een idee wat de oorzaak kan zijn? Komt dit door het onderhoud of is dit toevallig?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
We geven op het forum geen mening over de werkzaamheden van anderen, het is op afstand sowieso niet te beoordelen of iemand zijn werk goed gedaan heeft.
Als dit direct na het onderhoud is opgetreden dan de installateur er weer bij halen, u heeft garantie.
Eventueel kan de installateur er een fabrieksmonteur bij halen.
 

Xr8

  • #3
Er zit een filter in, deze kan verstopt zijn. Schoonmaken en het werkt weer. Zijn best goede toestellen, zijn geen warmwater monsters maar een normale douche erop werkt prima.

Succes.
 

@lbert

  • #4
Het is ook niet mijn bedoeling om het werk van de monteur af te kraken. Ik wil graag dat onze c.v. weer na behoren werkt, zonder hoge kosten te maken. Dit geld besteed ik dan liever aan een nieuwe c.v., aangezien de huidige 9 jaar oud is.

Zojuist heb ik het filter boven op de warmtewisselaar schoongemaakt, maar zonder resultaat. Bij warmwatervraag blijft de c.v. afslaan tussen de 40-50 graden en als deze weer onder de 40 graden komt slaat de c.v. weer aan.

Is het normaal dat de vlam bovenop oranje is?
 

Freekcv

  • #5
Hoor je een soort geratel bij de ketel als je de warm water kraan open hebt staan?
zo ja dan is de aansluit kast defect.
 

@lbert

  • #6
Nee, geen geratel. Je hoort alleen de c.v. klikken bij het aanslaan en afslaan. Dat is normaal.
 

Freekcv

  • #7
Dan zou het best nog wel eens de Remeha temp.sensor S44698 kunnen zijn die defect is.
voor de kosten hoef je het niet te laten!
 

@lbert

  • #8
De kosten van de temp. sensor vallen inderdaad wel mee, dat is nog wel de moeite waard om te proberen. Overigens lijkt het verwarmen van de radiatoren wel goed te gaan, maar dan stookt de ketel ook niet zo hard als met warmwatervraag.
 

Calenta

Specialist Verwarming
  • #9
Kan eventueel nog de driewegklep (albion) of microswitch zijn.


Calenta :cool:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu