Remeha W23c wordt heet

Jacques987

  • #1
Hoi iedereen,

Ik heb weinig verstand van CV ketels, ik hoop dat ik het probleem goed kan uitleggen...

Anderhalf maand geleden ging de waakvlam van mijn Remeha W23c (VR) ketel uit. De ketel is van 2004. Ik heb een monteur langs laten komen, hij heeft geconstateerd dat de gas doorstroomhoedje verstopt zat. Deze heeft hij met een naald open gemaakt. Ik heb niet verder doorgevraagd, ik nam aan dat deze 'doorstroomhoedje' gas naar de waakvlam brander doorliet.

In de dagen erna merkte dat de waakvlam nu groter was dan voorheen. De metalen kast van de ketel voelde ook heter dan voorheen. Op een gegeven moment begon de ketel water te pompen naar de CV aanvoerleiding (de kamerthermostaat stond uit). De ketel sloeg niet aan, maar ik voelde de aanvoerleiding goed heet worden. De thermomanometer bij de ketel gaf een temperatuur van ongeveer 60 graden aan. Ik vond het raar dat de ketel vanzelf warmte ging 'lozen' in de CV aanvoerleiding.

Ik heb de waakvlam kleiner afgesteld (met een schroefje), de aanvoerleiding bleef sindsdien koud, en de temperatuur van de installatie blijft nu constant op ongeveer 34 graden. De kast van de ketel is ook nog enigszins heet.

Hoe heet mag zo een ketel worden als er geen warmtevraag is? Is het normaal dat de kast warm wordt, en is 34 graden bij geen warmtevraag acceptabel?
 

Marcn88

  • #2
Waarschijnlijk laat de 3wegklep door, is de aanvoerleiding heter na warmwater gebruik zoja klep defect
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu