Remeha W23 slaat niet aan

Carp

  • #1
Goedemiddag allen,

Vanochtend bleek mijn CV geen warm water meer te leveren. Zowel niet aan de verwarming als tapwater. Wel staat de waakvlam aan en hoor je de CV klikken wanneer je warm water vraagt. Het komt echter niet. Tot voorheen was er geen probleem met op temperatuur komen of lage temperaturen. Het enige waar de ketel last van leek te hebben was op hogere temperatuur douche water vragen van een klein debiet. Dan ging de ketel een soort van bonken.

De CV is gereset, waterdruk is 1,5 bar.

Een kleine zoektocht op dit forum geeft me het idee dat de temperatuur sensor wellicht stuk is. Wat denken jullie?

Alvast vriendelijk bedankt!

PS. De temperatuur van de ketel is onder de 20 graden C
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Volgens mij heeft deze een ventilator.

Gaat die wel draaien?
 

Carp

  • #3
De ventilator doet het. Wanneer de thermostaat aanslaat of wanneer de driewegklep op de sensor drukt. Verder gebeurt er niet veel!
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #4
Bij de ventilator zit ook een luchtklep, hoor je deze dicht vallen? Moet je duidelijk horen als de ventilator langzaam gaat draaien.
 

Carp

  • #5
Bedankt voor de reacties! Ik hoor niets zodra de ventilator langzamer gaat draaien. (Anders dan de relais-achtige klik zodra de ventilator wordt uitgeschakeld). Is dit op een andere manier te controleren of deze klep de boosdoener is?
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #6
Ja, moet je de ventilator verwijderen, de klep zit in de bocht die naar de rookgasafvoer gaat, deze klep blijft nog wel eens hangen door vervuiling.
 

Carp

  • #7


Voor de goede orde, die zit dus in de bocht rechts. :)
Wat is overigens het verschil tussen het afzuigen en de ventilator links?
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #8
Ja die bocht rechts daar zit de klep in.
Je andere vraag begrijp ik niet.
 

Carp

  • #9
Bedankt. Met mijn andere vraag bedoel ik; wanneer er spanning op de CV staat draait de ventilator. Wanneer ik de sensor op de 3weg klep indruk, of wanneer de thermostaat aanslaat, hoor je een hard afzuigend geluid, anders dan de altijd draaiende ventilator. Excuses voor het gebruiken van leken terminologie!
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #10
Klopt ventilator draait altijd op 80V om verse lucht voor de waakvlam en de rookgassen hiervan af te voeren. Als er warmtevraag is gaat hij op 230V draaien om de rookgassen af te voeren en voldoende lucht voor de verbranding te leveren.
Hij moet dan de klep open duwen. Als dat gebeurd en er is voldoende luchttoevoer, schakelt je luchtdrukverschil schakelaar en gaat hij branden. En hier gaat het waarschijnlijk mis. Als de klep vastzit, is er te weinig luchttransport en schakelt de luchtdrukverschil schakelaar niet.
 

Carp

  • #11
Het was inderdaad de luchtklep! Vermoedelijk komt dit doordat de lagers van de ventilator aan vervanging toe zijn. Ik ga eens kijken of dit voor weinig geld te repareren valt. Bedankt voor de oplossing en voor tips aangaande een nieuwe ventilator hou ik me aanbevolen! :)
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #12
Marktplaats? Ik zou niet te veel kosten meer maken voor zo'n oud toestel.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu