Remeha W23 geeft lauw water

Carp

  • #1
Goedemiddag allen,

Sinds enige tijd is het warme tapwater niet meer heet. Ik heb op dit forum verschillende threads gelezen en zal even proberen wat zaken samen te vatten.

Het is dus een Remeha W23 uit 2004. Waterdruk is 1,1 bar (die moet ik dus gaan bijvullen binnenkort). Wanneer er warm water gevraagd wordt stijgt de druk een beetje. De thermometer in de CV staat normaal gesproken op de laagste stand en bij warmwater vraag stijgt deze naar ca 40 graden. De instelknop voor de watertemperatuur lijkt hier geen invloed op te hebben.

Bij maximale warm water vraag wordt de kopere leiding uit de platenwisselaar warm/heet, maar ik kan mijn handen er nog op houden. De CV leiding lijkt ook warmer te worden, terwijl de CV dagen niet aangestaan heeft.

Onder de douche lijkt het water steeds koeler te worden. Door de thermostaatkraan op ogenschijnlijk onmenselijk hete temperaturen te zetten wordt het water voor niet al te lange tijd warmer. Wanneer de kraan naar max koud gedraaid wordt en weer naar warm lijkt het of het warme water eerder komt dan daarvoor.

Na allerlei gepriegel geeft de thermometer inmiddels 50 graden aan. Het maakt niet uit of de thermostaatkraan op helemaal koud staat of op de normale 38 graden instelling.

Hopelijk weten jullie meer!

Vriendelijke groeten,
Casper
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #2
Worden tijdens het tappen van warm water je cv leidingen ook warm verder als 2 meter vanuit de ketel, indien je antwoord ja is je drieweg klep waarschijnlijk aan vervanging toe.

john
 

Carp

  • #3
Beste John,

Nee de 'uitstraling' blijft beperkt tot de eerste 20 cm. Het gepriegel dat van het weekend warmere temperaturen opleverde is weer voorbij. De afgelopen ochtenden springt de CV ook weer bij, dit levert geen hogere tapwatertemperaturen.

Bedankt voor je antwoord!
 

Freekcv

  • #4
Als je geen geratel/ brom hoort in de ketel, dan verdenk ik de temp sensor. Zowel dan verdenk ik de aansluitkast
 

JeffreyD94

  • #5
Laten we eerst dit doen, voor je onderdelen ga vervangen.

Meet je gasverbruik bij je meter (belasting ketel)

1) Zet warmtapwater vol open.
2) Loop naar de kraan tot deze goed warm is en niet warmter word.
3) Loop naar de meter, en begin met een begin stand en eindig met een eindstand waarbij je minimaal 1 minuut gemeten hebt.
4) Advies hele getallen te meten. M3: 1234,65 - 1234,75, betreft 0,1 m3 verschil.
5) Gemeten waarde : Aantal seconde = 0,0.... en je ziet cijfers.
6) Dat getal doe je x 31650.
7) Uitkomst is belasting in kW.
8) Zeg indien je dit gemeten hebt even neer wat de belasting is.
9) Dan kunnen wij zien of het overeenkomt met je specifiecaties.
10) Indien dit niet overeenkomt betekent dat de ketel op een of andere reden terug moduleerd, of vervuiling of verstopping in de rookgasafvoer kanaal zijn hier de oorzaak van meestal.
 

Carp

  • #6
Beste Jeffrey,

Bedankt voor je reactie, goed idee van je!

Ik heb je schema gevolgd en kom tot de volgende waarden:

Per seconde gebruikt de ketel ca 0,77 liter gas.

Vooruitlopend op je reactie heb ik zelf ook snel berekend of dat oké is, en met een tapwater vermogen van 23,4 kW zou er pak m beet 0,74 liter gas nodig zijn. Dus mijn meting is niet heel zuiver geweest vermoed ik.

Afgelopen winter heb ik overigens een probleem gehad dat de klep in de rookgas afvoer bleef hangen, met een klap op de pijp deed de ketel het weer. Dus vervuiling in het rookgasafvoer kanaal is niet ondenkelijk... Hoe dit de warmwater temperatuur kan beïnvloeden dringt nog niet helemaal door, maar hopelijk kunnen jullie hier verder mee diagnosticeren!

Vriendelijk bedankt,
Casper
 

JeffreyD94

  • #7
Als je belasting ongeveer gelijk is moet het of een vervuiling inwendig zijn of een verstopte afvoer zijn. Ik zou persoonlijk iemand inschakelen aangezien bij het demonteren en het weer monteren je zeker moet zijn dat het lekdicht is.

Informatie hierover:
Belasting is wat je eigelijk in het toestel stopt, als deze overeenkomt betekent dat er genoeg in het toestel word gestopt, echter om een of andere reden pakt hij niet genoeg warmte af, vervuilde wisselaar of verstopte of gedeeltelijk verstopte rookgasafvoer zijn hier een verklaring voor.

Hoop dat dit je voldoende helpt!
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #8
Controleer het filter in de cv leiding boven op je wisselaar eens, deze kan ook vol met vuil zitten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu