Remeha Tzerra CW 5 probleem

Bartje818

  • #1
Goedemorgen,

Wij hebben vorige jaar ons huis gekocht. Wij hebben beneden alle radiatoren verwijdert en hier is (hoofd) vloerverwarming voor in de plaats gekomen. Onderaan de Tzerra wordt de 22 mm leiding gesplitst naar de voorkant van het huis en de achterkant van het huis. Op de achterkant van het huis zitten 2 radiatoren en de vloerverwarming. Op de voorkant van het huis zitten enkel nu alleen 2 radiatoren (voorheen 6).

Nu het probleem: Wij horen wanneer de CV brandt de leidingen van de voorkant van het huis veel geluid maken. Je hoort de CV branden door de leiding. De leidingen van de achterkant van het huis maakt geen tot weinig geluid.

Daarnaast hebben we last van het feit dat wanneer er tapwater gepakt wordt, dat de cv-leidingen en de radiator stromingsgeluiden maken.

De installatiemonteur is langs geweest maar weet het ook niet zeker. De driewegklep is al vervangen. Hij stelt voor om de 22 mm leiding aan de voorkant van het huis te vervangen voor 15 mm, maar kan geen garantie geven. De monteur van Remeha is ook langs geweest en heeft de instelling verandert naar eco stand. Dit heeft af en toe succes. Hij adviseert een nieuwe pomp. Maar dit blijkt ook niet altijd te helpen volgens diverse fora.

Voordat ik straks alles vervangen heb en nog geen resultaat heb zijn er mensen die hier ervaring mee hebben?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Zet de pomp eens op een lagere snelheid.
 

JeffreyD94

  • #3
Heeft u een isense thermostaat, u kunt dan via het parameter menu toegang krijgen tot de instellingen betreft pompsnelheid min. en maximaal.
De installatie dient ingeregeld te worden, op internet vind u uitleg hierover.
Inregelen simpel gezegd is: Vermogen/belasting CV maximaal instellen, pompsnelheid instellen en als laatste radiatoren knijpen onderling op de gewenste delta t.
 

Marcn88

  • #4
Van welk bouwjaar is de tzerra ze zijn namelijk geleverd met aan uit pomp en de modulerende a label pomp
 

Bartje818

  • #5
Bedankt voor jullie reacties. Ik heb een Tzerra uit 2013 en deze heeft volgens mij alleen een standenpomp, geen modulerende.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Pompsnelheid verminderen dus.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #7
Of eerst eens waterzijdig inregelen,

Pomp op stand 3.
Inregel protocol volgen(zie installtv op YouTube)
Dan kan je pomp ook verder terug en zal het stroming geluid een stuk beter worden.
 

Bartje818

  • #8
Excuus de Tzerra heeft geen standen pomp, maar een aan-uit pomp en kan ik dus niet lager zetten.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #9
Dan kan zal je dmv inregelen de waterstromen kunnen temperen om stroming geluid te verminderen.
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #10
Je zal met het begrenzen van de flow over radiatoren juist meer stromingsgeluid krijgen. Ik zou een modulerende pomp laten plaatsen.
 

Bartje818

  • #11
Ik ben iets verder met mijn tzera. Ik denk dat het toch lucht is. Elke keer als ik de douche (of ander tappunt) warm water pak, dan lijkt het net of er een waterval in de cv ketel is. Als ik dan de stekker eruit haal ,wanneer hij in bedrijf is, en vervolgens hem weer aanzet dan komt er aanzienlijk wat lucht uit. Ik heb dit nu zo'n 10 keer herhaald en er blijft lucht uitkomen.

Als ik hem ontlucht nadat ik alleen de radiatoren en vloerverwarming aan heb gehad dan komt er geen tot weinig lucht uit.

Voordat ik verder ga met ontluchten; kan de aanvoer van koudtapwater zorgen voor vers lucht in de ketel?
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #12
Nee dat kan daar niet voor zorgen.
Kijk eens goed of je leidingen wel op goed opschot naar je ketel liggen, mogelijk blijft daar anders lucht inhangen wat elke keer weer in je ketel terecht komt.
 

Marcn88

  • #13
Dit is een bekent probleem bij de tzerra de pomp zorgt voor cavitatie op tapwaterstand waardoor er lucht problemen optreden, de pomp vervangen zou kunnen helpen ok het verhogen van de druk opmde cv installatie
We hebben de ketel ook wel is van de muur gehaald en een ander type teruggehangen omdat we niet van dit probleem afkwamen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu