Remeha Quinta pro probleem

Gerlof

  • #1
Beste mensen,

ik werk op een basisschool als conciërge en hebben al geruime tijd problemen met de cv installatie. Het volgende is het geval:

We hebben twee van deze ketels (remeha quinta pro) hangen, die 5 groepen in de school aansturen. regelmatig echter valt de druk weg. De Druk blijft 6 tot 8 weken netjes hetzelfde doch in een vakantie of weekend valt in 1 keer de druk tot onder 1 bar weg waardoor er een storing in de schakelkast optreedt en we een koude school hebben. Lekkage likt mij uitgesloten daar de druk verder constant blijft alleen bij volledige rust lijkt hij dit te doen. Ik het probleem ook al voorgelegd bij de installateur maar die komt kijken vult zijn zakken en 2 maanden later kan ik weer bellen. We willen gewoon van dit probleem af maar het schijnt een lastig iets te zijn waar niemand tot nu toe een antwoord op heeft. Vandaar mijn oproep hier ik hoop dat er bruikbare tips uitkomen.

Groet Gerlof
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Installateur vult zijn zakken?Ik neem aan dat hij daar dan ook wat voor gedaan heeft en dat daar iets van garantie op zit.

Is het probleem alleen 's winters of ook gedurende de zomer?
Hoe weet je dat de druk ineens weg is?

Expansie vaten nagezien?
overdruk ventiel nagezien?
 

Calenta

Specialist Verwarming
  • #3
Is geen Quinta pro probleem. Zal eerder aan automatische ontluchters liggen die lekken of toch lekkage. Zijn de ketels met een open verdeler aangesloten en zijn beide ketels op 1 thermostaat aangesloten?

Remedie is afpersen van het systeem en systematisch zoeken.

Calenta :cool:
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #4
Gerlof schreef:
doch in een vakantie of weekend valt in 1 keer de druk tot onder 1 bar weg
bij een kude installatie is de druk dus weg.
dan heb je waarschijnlijk toch een lekkage.
als ijzer warm word zet het uit, en zal een klein lekje minder hard lekker. als het afkoeld krimo het weer een fractie, en zal het lekker erger worden.
zoals calenta al schreef, de installatie in het geheel of indien mogelijk in groepen afpersen en je hebt duidelijkheid.

groeten b
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu