Remeha Quinta Pro 45 code 8

lh2020

  • #1
Beste forumleden,

in een huis dat we begin dit jaar hebben gekocht, heeft de CV in maart/april gewerkt. Daarna heeft de pomp het begeven. Die is nu vervangen, maar de CV komt nu niet meer door zijn cyclus heen. Wat is het geval? De ketel begint zijn opstartcyclus, maar stopt bij status code 8, substatus 0. In de handleiding staat 'regelstop - wacht op branderstart'. In de opstartcyclus zie ik dat de brander start en een tijdje brandt. en het zichtbare deel van de driewegklep op en neer beweegt.

Ik zie op de display ook dat de pomp draait aan een icoontje, maar ik hoor de pomp niet draaien. Het is een nieuwe, dus kan ook zijn dat'ie heel geruisloos is?

Ik heb op dit forum ook gezien dat het kan liggen aan een kapotte driewegklep, maar die was niet kapot in maart/april en het zichtbare deel beweegt.

Weten jullie wat er verkeerd kan zijn?

Alvast hartelijk dank voor jullie hulp.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Geen stroming.
Regelstop houd in dat de gemeten temperatuur gelijk is aan de maximale ingestelde temperatuur van de regeling.
 

lh2020

  • #3
Dank voor je reactie.

Geen stroming, dan denk ik aan een blokkade ergens of de CV pomp die toch niet (goed) werkt? Of zou het nog iets anders kunnen zijn?

Ik zal morgen in ieder geval die 2 opties checken en hier vervolg posten.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
Lucht in de leidingen? Als de pomp vervangen is, is het water eraf geweest als er dan niet goed ontlucht is kan dit het probleem veroorzaken
 

lh2020

  • #5
Er zit op het deel bij de ketel een automatische ontluchter (die werkt, net vervangen en heb hem gehoord) en de ketel heeft ook een voorprogramma waar hij zelf aan het ontluchten is. Dat programma-deel doorloopt hij goed, dus ik denk dat het met de lucht goed gaat.

Ik heb nu naar de aansluiting van de pomp gekeken en die was door de monteur die hier de pomp heeft gemonteerd electrisch niet goed aangesloten. De monteur had de stekker op een lompe manier in de pomp gestoken, waardoor de metalen aansluitpunten waren omgebogen (zie foto). Daar betaal je dan 165 euro voor. Nu draait de pomp zodra hij wordt aangestuurd door de ketel, dat lijkt nu goed te gaan.

Nadat hij kort het verwarmingsprogramma ingaat (1 minuut ofzo), stopt hij en gaat hij weer in stilstand.
Hij geeft nu code 8, subcode 1 (regelstop, anti-pendel). Is het dan een blokkade? Of kan het zijn dat er iets softwarematigs verkeerd staat ingesteld (qua temperatuur etc) in de instellingen van de ketel?

Eén ding dat ik kan bedenken is de driewegklep die eronder zit. Ik weet niet of die open of dicht staat - hij wordt wel aangestuurd door de ketel zie ik. Ik heb de draden open/dicht al op beide manieren gemonteerd, dus ik denk niet dat het dit kan zijn (want dan had één van de manieren moeten werken?). Welke stand moet de driewegklep staan als de doorstroming moet plaatsvinden (op de leidingen is onder de aanvoer vanuit ketel, links richting indirect gestookte boiler, rechts richting verwarmingscircuit)? Het witte palletje naar boven of naar beneden?

Alvast dank voor jullie hulp!

IMG_20201111_095126481.jpg IMG_20201111_092927574.jpg
 

lh2020

  • #6
Update: ik heb de ketel aangelaten na de laatste acties, en hij is vanuit zichzelf weer uit de pendelstand gegaan en heeft de radiatoren verwarmd. Probleem lijkt dus opgelost. Hartelijk dank voor het meedenken!
 
  • Like
Waarderingen: Krunnie

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu