Remeha Quinta 28c schiet in storingsmodus Code: 1 03

Wilibald

Specialist Verwarming
 • #21
Ionisatie is 02 of 77 :wink:. Controleer goed op vocht in kabelboom of flatcable, als alles droog is vermoed ik de branderautomaat
 

JeePeeWee

 • #22
Update: ik heb een radiator voorzien van een standaard kraan en deze opengezet. Ruim 24 uur zonder storing. Voor de vloerverwarming had ik twee convectorputten/radiatoren met standaard kranen en de rest was voorzien van thermostatische kranen. Afwachten dus. Het vervelende is dat geen enkele installateur naar de kachel wil kijken omdat de ketel te oud is. "Koop een nieuwe!"
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
 • #23
dat de ketel te oud is, vind ik een zeer slechte reden de quinta is een degelijk gebouwt toestel en kan redelijk lang mee gaan
 

JeePeeWee

 • #24
Ben ik met je eens. De ketel is van 2008. 1 keer een probleem mee gehad met de flow regelaar.
Verder nooit wat gehad.
 

JeePeeWee

 • #25
Hah, eindelijk de storing live ontdekt: temperatuur geeft 30C aan. Bij warm water vraag, schiet de ketel in de storing 1 03 vanuit ruststand. Het is mij al opgevallen dat de boiler functie 'niet' werkte. De ketel warmt de boiler 1 keer op 65C en daarna niet meer en laat het afkoelen tot omgevingstemperatuur. Bij reset komt ie weer op gang en gaat de boiler verwarmen om daarna te stoppen. De dichtstbijzijnde radiator wordt ook warm bij het opwarmen van de boiler.
 

JeePeeWee

 • #26
Okee, heeft dus niets met de warmwater vraag te maken. De ketel schiet ook in de storing bij warmtevraag kamer thermostaat. Wat de gemeenschappelijke deler lijkt te zijn, is dat de ketel niet van 1 naar 2 gaat, maar in de storing, wanneer de ketel; cq het water te koud is (lager dan 30C). Dan gaat de brander niet aan. Dat lukt na herhaaldelijk resetten wel en dan werkt de ketel zoals ie moet, totdat het water weer helemaal afgekoeld is.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
 • #27
ik zou als eerst de aanvoer sensor vervangen en de bekabeling nakijken, ik blijf erbij sluiting/lekspanning in je 24 v circuit of een defect automaat
 

JeePeeWee

 • #28
Ja idd, zoiets is het. Grote kans dat de automaat defect is. Dat is een duur ding, dus helaas, zal een nieuwe ketel moeten worden.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
 • #29
zal eerst de sensor is vervangen, deze kost een paar tientjes
 

Lange Herman

 • #30
De warmtewisselaar van een Quinta is bij juist onderhoud onverwoestbaar. De rest van de ketel is niet beter of slechter dan een andere ketel.
Ik zou er ook geen nieuwe branderautomaat meer instoppen.
Misschien een tweedehandsje van marktplaats?
Ik stond voor een vergelijkbare keuze en heb afgelopen onze Quinta vervangen :cry:
 
 • Like
Waarderingen: Marcn.88

Rooster

Specialist Geluid
 • #31
De storingscodes zijn bij de Quinta 28C toch 2 cijfers?
Dus 03.?
Deze staat niet in de lijst dus overige codes, dus Automaatstoring.
- Druk eerst op ‘reset’
- Komt de storing terug, controleer dan de bekabeling
op eventuele kortsluiting
- Blijft de storing optreden, wissel dan de automaat uit
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu