Remeha quinta 28c - Honeywell Round on / off

Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi, heb sinds dinsdag een Honeywell Round on / off , Aangesloten op Klemmen 3 en 4 met weerstand tussen 3.11 zoals beschreven staat op de Honeywell site, Echter de ketel gaat niet hoog branden, Ik heb al Parameter A Op 21 of 11 gezet maar dat helpt ook niet, Kan het zijn dat er iets niet met De ketel in orde is, Of doe ik iets verkeerd ?


Gr Janto
 
Wat voor thermostaat had je eerst, was deze modulerend?
Het kan zijn dat je een instelling moet veranderen. Er zijn ketels waar je een code moet veranderen. De nieuwste ketels branden eerst op laaglast voordat ze voluit gaan branden. duurt vaak 2 tot 3 minuten.

Succes
 
Hoi, Parameter A staat op 21, alle overigen instellingen staan zoals ze moeten staan op de fabrieksinstelling ik had eerst de Celcia 15 van Remeha die was modulerend, Maar heb hem toch goed Aangesloten ? Op klemmen 3 en 4 met een weerstand op klemmen 3 en 4. ?
 
Thermostaat op 3 en 4 weerstand tussen 3 en 11 de, instelling A21 is goed voor aan uit situatie.

Als de weerstand niet of niet goed is aangesloten zal de display ook niet oplichten en cijfers/letters weergeven.

Vr Gr en succes ermee
 
Voor verwarmingsbedrijf stookt deze ketel bijna nooit voluit. Hoogstens bij het opstoken. Is de ruimte eenmaal warm dan stookt de ketel alleen maar op laaglast. Heb je bv een celsia 20 of Isense thermostaat dan zul je in de gegevens aflezen dat deze zeer langdurig op vermogen 1 stookt.

Met een modulerende thermostaat is deze regeling nog fijner. Een aan/uit thermostaat is op dit soort ketels mogelijk maar een modulerende zal de ketel minder start/stops laten maken en fijner regelen.

Succes.
 
Heb ik toch nog een tegen vraag, waarom heb je de celcia15 vervangen voor een andere thermostaat? Modulerend werk veel comfortabeler dan aan uit, en het is zuiniger in gebruik. En volgens mij is het de zelfde thermostaat alleen de ene aan/uit en de andere modulerende. Ze zijn allebei van Honeywell.
 
Hoi, Dat heb ik gedaan omdat het huis matig geïsoleerd is, vooral in de nacht (Winter) Dan zet ik em op 22/21 maar doordat ie op een laag pitje brandt brand ie de hele nacht door terwijl je dat niet eens merk, enkel glas overal.
Maar ga van de week maar is de monteur bellen want hij wil nog steeds niet op hoog, blijft schommelen tussen de 40/60, Terwijl mensen zeiden als je snel warm wilt dan moet je aan uit thermostaat kopen. Gr Janto
 
Hoe hoog staat je maximale watertemperatuur ingesteld? Druk op de linker zwarte knop. Je krijgt dan 1. 90 indien standaard. Is deze 90 lager dan is dit de maximale aanvoer temperatuur.

Succes.
 
Hoi, de max watertemp staat op 90 graden, Overigens als ik de thermostaat aanzet, bijv 23 en het is 20 dan gaat de ketel branden maar op laag of midden 50, reset ik hem, dan gaat ie opeens vollast branden ? Gr Janto
 
De ketel zal altijd opstarten op zijn laagste vermogen. Dit gedurende geloof ik 3 minuten. Daarna zal de ketel langzaam harder gaan stoken. Komen de aanvoer en retour dan te dicht bijelkaar te liggen dan zal de ketel terug gaan moduleren omdat deze zijn warmte dan niet voldoende kwijt kan.

Hier kan ook wel eens het probleem liggen. Vermoedelijk heb je waterzijdig iets niet goed in de installatie. Hierdoor kan het voorkomen dan het water te warm terug komt. Dit komt vaak voor als er vrij dicht bij de ketel een kleine of design radiator geplaatst is. Deze radiator zal snel warm zijn en het water bijna net zo warm terug laten stromen dan dat het aankomt.

Bovenstaande kun je door middel van waterzijdig inregelen oplossen. Hierover staat al veel op het forum geschreven.

Overigens geeft een modulerende thermostaat ook door aan de ketel dat deze harder moet stoken. Deze thermostaten communiceren met de ketel, een aan/uit thermostaat doet dit niet. Deze geeft alleen maar een stookcommando of niet.

Voel of meet eens aan de leidingen als de ketel een minuut of 10 stookt, liggen deze temperaturen dicht bijelkaar dan vermoed ik bovenstaand verhaal.

Succes.
 
Als je de thermostaat op 3 en 4 aansluit gaat de ketel alleen maar op laaglast branden. Dit contact gebruik je als je met een tweetrapthermostaat werkt.
Dan sluit je de eerste aan op 3 en 4 en de tweede op 5 en 6.Dit moet je gewoon vergeten.
U hebt een aan/uit thermostaat, die op 1 en 2 aangesloten moet worden.
Hierop kan zowel de modulerende als de aan/uit op aangesloten worden.
De weerstand moet niet aangesloten worden.
Parameter A moet op 31.
Par. 1 zet je afhankelijk van de installatie en eventueel buitentemperatuur.Normaal staat deze op 90 gr.
 
Huh, is dat veranderd dan bij de Quinta? Heb er toch zeer veel van geplaatst en bij mijn weten is klem 1 en 2 de bus en 3 en 4 de aan/uit aansluiting. Eea beschreven in afb 19 van de handleiding

Bij een Avanta maakt het niet uit en kun je de aan/uit en modulerende thermostaat op dezelfde klemmen aansluiten.

Onder paragraaf 9.4.6 staat ook beschreven dat je een aan/uit thermostaat op 3 en 4 dient aan te sluiten. Door een aan/uit thermostaat op 1 en 2 aan te sluiten creeer je daar in bepaalde gevallen sluiting wat ongewenst is en vreemde storingen of defecten kan veroorzaken.

De standaard instelling af fabriek is toereikend voor zowel modulerend als aan/uit stoken. Een hoog/laag regeling zul je in een normale woning zelden of nooit tegen komen tegenwoordig is mijn idee.

Succes.
 
In het boekje wat ik heb staat op pagina 60 beschreven hoe je een thermostaat moet aansluiten.
modulerend:
klemmen 1 en 2
kamerthermostaat:
klemmen 3 en 4
zit er een anticipatie-element op, dan een weerstand monteren tussen 3 en 11.
Weet niet van wanneer dit boekje is, en of er wijzigingen geweest zijn.
Heb je op de honeywell site gekeken hoe je thermostaat moet aansluiten.

Succes
 
Misschien ben ik een tikje eigenwijs maar dat ben ik dan al 49 jaar, bij twijfel kun je ook even een belletje plegen met Remeha.
Ik zeg "DOEN".
 
Hoi, Ik heb even gekeken, En beneden wat dicht gedraaid,Was al geknepen Maar hielp niks, Heb toen in de keuken nog 2 geknepen ( die krachtig zijn) en Nu schijnt ie het al wat beter te doen, Maar zodra ik die 2 helemaal openzet Dan gaat ie terug moduleren, Maar het zou eigenlijk toch al moeten schelen als Ik ze beneden dicht zet /knijp, Maar het is denk ik even kijken waar je het meeste bent en waar het snel warm moet zijn, maar de installateur heeft zich denk ik een beetje verekend want 1 slaapkamer die best groot is , is ijskoud in de winter aangezien er geen toch is ( wel enkel glas) Maar een Lange toilet-formaat radiator hangt. en de hal blijft ook ijskoud in de Winter, maar die is nog kleiner formaat. maar moet er achter zien te komen hoeveel watt die radiators zijn. De ketel is namelijk 23,9 KW ??, Maar als ik weet hoeveel watt de radiators zijn dan weet ik of de ketel genoeg is ja of nee, want dadelijk wil je een krachtigere Radiator en dan is de ketel niet genoeg, Bij Wijze van Spreken.
 
Deze ketel is voor een normaal woonhuis meer dan voldoende om te verwarmen.

Welke radiator van invloed kan zijn is afhankelijk van de plaats van de ketel en de plaats van de radiatoren. Hangt er in de buurt een kleine radiator welke snel opwarmt dan kan deze het probleem veroorzaken.

Het kan tevens zo zijn dat er in bv de ruimte waar de thermostaat hangt de radiatoren overbemeten zijn en in de rest van de woning niet. Ook dan kun je deze effecten krijgen. Vanachter een computer is eea echter slecht te beoordelen. Ben van mening dat het eerder aan de installatie ligt dan aan de ketel. Deze functioneert zo ik het lees naar behoren.

Succes.
 
Dit lijkt op eerdere onderwerpen: een quinta die niet op hooglast voor CV wil.
Zie bijvoorbeeld https://www.klusidee.nl/Forum/topic/moduleerende-ketel-word-te-langzaam-warm.51531/page-4 of gebruik de zoekfunctie.
Een échte oplossing is niet vermeld. :?
Toch wat goede raad:
- als zet de thermostaat een flink hoog en controleer of de ketel na 3 min merkbaar van geluid verandert,
- controleer op de ketel met de uitleesmodes de temperatuur aanvoer en retour, doordat de ketel op hooglast gaat hoort de aanvoer flink hoger te gaan liggen dan de retour maar is het verschil meer dan zo'n 20 graden dan gaat de ketel zachter branden wegens te weinig doorstroming.

In een eerder topic van de TS uit maart 2010 staat een hele wijze raad, toen het met de celcia al niet goed ging: claim garantie bij degene die het geleverd en aangelegd heeft.
 
Kun je doen, merk je dan dat de aanvoer EN retour snel stijgen dan heb je waterzijdig een probleem.

Succes.
 
Hoi,Dat ie niet wat hoger wou lag aan de Delta T zei remeha, Dus die op 5 gezet ( omdat verschil altijd 5 % is tussen Aanvoer en Retour), Heb nu een aan/uit thermostaat aangesloten, Met weerstand tussen 3 en 11, Maar de ketel weigert om hoog te gaan, Het gekke is in uitleesmode staan Parameter 6 op 90 en 8 op 85...Maar hoe kan ik testen of de thermostaat niet de boosdoener is ? Ik meen ergens te lezen te hebben op dit forum dat je dan een draadbrug moest maken tussen 3 en 4 of 1 en 2 ???


Ik zal trouwens die tips even testen of het niet iets waterzijdigs is...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan