Remeha ketel bromt. Rubbertjes achter ophanging.

Fmrama

 • #1
Hallo,
Mijn remeha cv ketel bromt als ie aanslaat , voor wtw en cv. Nu dacht ik achter de ophangbouten een rubberring te monteren. Echter zou dit kunnen zonder alle leidingen los te maken. Dus 1 voor 1 los en telkens een ringetje ertussen doen. Zou er voldoende rek in de leidingen zitten om een mm of 3 naar voren te halen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • AvDijk

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Misschien eerst de oorzaak achterhalen, misschien is die te verhelpen of is dit geluid een teken dat iets mis is.
  Remeha maakt veel CV ketels, over welk type gaat dit? Er zijn er bij waarbij je beslist niet een van de ophangbouten los moet proberen te halen. bovendien: als het mechanische geluiden zijn zal het ook wel door het leidingwerk worden doorgegeven.
  Aan wat voor muur hangt hij?
  Kun je het geluid omschrijven? fluitend/toeterend of mechanisch, toonhoogte constant of wisselend?
  Wat bedoel je met WTW?
   

  Fmrama

  • #3
  Het is remeha avanta. Hangt aan de buitenmuur, baksteen.. Het is een laag eentonig geluid. Een hele diepe lage neurie. WTW = warm tap water . Maw als de ketel gaat branden hoor je dat geluid.
   

  Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Beter de oorzaak van de brom achterhalen, zal waarschijnlijk iets van de pomp zijn of de ventilator, afstelling co2
   

  HBH

  • #5
  In geval van resonantie zouden toepassing van rubberringen het niveau van dat gebrom omlaag kunnen brengen maar hoe dan ook dit onder alle omstandigheden helemaal kunnen elimineren, blijft nog maar zeer de vraag.
  Dit afgezien van het feit dat je je beter kunt richten op symptoombestrijding. Pomp en ventilator kun je apart van elkaar testen. Trouwens de brom kan ook nog 'elektrisch' zijn, zoals bijv. bij een transformator.
   

  Fmrama

  • #6
  Ok! In oktober is het weer tijd voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt. Ik zal het dan voorleggen.
   

  HBH

  • #7
  Hoor je trouwens dat bromgeluid alleen bij het "aanslaan" of ook nog de gehele tijd daarna, zolang de ketel brandt?
   

  Fmrama

  • #8
  Ik hoor het zolang de ketel brandt. En vandaag even onder de ketel wat druk uitgeoefend met beide handen. En dan kan ik het geluid wat minder.
   

  HBH

  • #9
  Daarmee zou ik 'elektrische brom' van de ontstekingstrafo uitsluiten.
   

  Wilibald

  Specialist Verwarming
  • #10
  Je kan kijken of de leiding van de retour, koperen leiding die vanuit de pomp terug naar de warmtewisselaar gaat, contact maakt met de gasleiding in het toestel. dit kan het brom geluid veroorzaken.
   

  Fmrama

  • #11
  Ik ga morgen even de kap van de ketel halen, kijken of het een kleinigheidje is wat ik zelf kan oplossen.
   

  Bert pit

  • #12
  Vaak is de oorzaak dat er iets een beetje trilt (bv de pomp), waarna er iets groters mee gaat trillen ( bijvoorbeeld de kast). Soms kun je dat oplossen door tussen de kast en de muur voorzichtig een spietje te steken.
   

  Fmrama

  • #13
  Ik heb de kap er eens afgehaald. Dan is het geluid verdwenen. Ik vermoed dat door de ruimte achter de kap een soort van klankast gevormd wordt die een lage toon laat resoneren door de ruimtes in huis. Kan ik daar wat aan doen? Tja isolatie binnen in de kap lijkt me niet de oplossing ivm brand gevaar. Wat ik nog wel ga proberen is om wat rubber extra tussen de afdichting drukken. Het stookseizoen is nog niet begonnen , dus nog even de tijd.
  Ik zie dat er wel voor ce avanta 6cw nieuwe pakkingsband is (1004), maar voor de 4cw niet. Is er een alternatief?
   
  Laatst bewerkt:

  Fmrama

  • #14
  Even een vervolg op mijn probleempje.
  Het brommen/resoneren is nog niet verholpen. Zoals eerder geschreven, houdt de brom op als je je hand op de deksel legt of indrukt. Nu heb ik de zaak weer eensopen gemaakt. En ik constateer dat de leiding die van de wisselaar naar de pomp gaat , als je de hand erop houdt trilt. Als ik deze vast pak is ook de brom minder. Nu is mijn vraag is dit trillen gewoon het water dat er door stroomt of ligt het toch aan de pomp van de avanta. Ketel is ca 15 jaar oud. De pomp draait op 100%. Ik wil nl niet 180 euro uit geven als blijkt dat het niet aan de pomp ligt. En is zo'n pomp makkelijk zelf te vervangen of komt er meer bij kijken dan 2 moeren los , pomp eruit , pomp erin, en stekkertjes wisselen.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #15
  Zet de pompsnelheid eens wat lager
   

  Fmrama

  • #16
  Ja, dat wil ik wel eens doen. Ik moet effe uitzoeken hoe dat moest. Ik heb de monteur dat 15 jaar geleden zien doen. 2 toetsen tegelijk en dan een bepaalde kode.
  (De pomp is toen op 100 % gezet omdat niet alle radiatoren kon verwarmen. Het is een systeem end jaren 60, dikke stalen buizen.)
   

  PixelMarlon

  • #17
  Fmrama schreef:
  Ja, dat wil ik wel eens doen. Ik moet effe uitzoeken hoe dat moest. Ik heb de monteur dat 15 jaar geleden zien doen. 2 toetsen tegelijk en dan een bepaalde kode.
  (De pomp is toen op 100 % gezet omdat niet alle radiatoren kon verwarmen. Het is een systeem end jaren 60, dikke stalen buizen.)
  Weet je al meer? Hoe oud is je Avanta? Deze gaan gemiddeld 15 jaar mee.
  Vandaag nog een avanta gehad welke bromde, had hier het gasblok vervangen en afgesteld, opgelost.
   

  Fmrama

  • #18
  De ketel is ca 15 jaar oud, Het gasblok is in 2019 vervangen. Ketel heeft elk jaar onderhoud gehad. Om de pomp terug te zetten van stand 1 naar 0 moet ik in het instalateurs menu . Ik heb al gezien hoe dit moet. Maar heb het nog maar even zo gelaten. Want in stand 0 (50%] worden niet alle radiatoren warm. Ik heb nu de deksel iets van de ketel losgehaald/naar voren geplaatst. Hij raakt nu de body van de ketel niet meer geheel. En de brom is nu minder. Dit wil zeggen het geluid wordt nu niet versterkt door de deksel.
   

  Pemdet19

  • #19
  Ik heb ook een Remeha Avanta ketel die ontzettend bromt, aanslaat met een klap en bij afslaan een kreunend geluid geeft. De brom resoneert door het hele huis met het her en der een plek waar je hem niet hoort.Er zijn al 4 verschillende monteurs bij geweest, maar geen van hen weet de oplossing Nu heb ik ook zitten denken aan een rubber mat of zo achter de ketel. Ik zal weer blij zijn als het voorjaar wordt! Wat betreft die klap bij het aanslaan : dit kan volgens mij niet normaal zijn.. daar móet een oorzaak voor zijn naar mijn idee. Heeft iemand daar ervaring mee? Vast bedankt voor de reactie
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #20
  Plofstarten heet dat .
  Oorzaak is een iets te late onsteking van het mengsel.
  Kan komen door een defect ontstekingspen, afstelling van het gasblok, te hoge voordruk van de gasinstallatie, vervuiling van de brander, vervuiling wissellaar, scheuren in de brander. Rookgasafvoer blokkade.

  En u mag de volgende keer een eigen topic starten zie ook forum regels!
   
  • Like
  Waarderingen: Vonken_trekker

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu