Remeha calenta 28c start niet op

Rokalu

 • #1
Deze week heb ik ivm verbouwing de ketel uitgeschakeld. Er moesten leidingen worden afgekoppeld en de thermostaat (Honeywell chronoterm IV) verplaatst. Na het afkoppelen is de ketel gevuld en weer in bedrijf geweest. Na verplaatsen thermostaat is hij nu paar dagen uit. Toen ik ketel opstarte was ik vergeten gas er weer opzet zetten, foutcode e14. Hierna heb ik gas weer open gezet en ketel opnieuw proberen te starten. Helaas zie ik alleen init, daarna gaat hij direct uit. Als ik aan/uit schakelaar ingedrukt hou blijft hij code P P 1.1 F 1.7 zodra ik de aan/uit knop loslaat schakelt hij uit. Wil er volgende week iemand bij roepen maar wellicht krijg ik voor die tijd al gouden tip. thermostaat is overigens aangesloten, elders op forum las ik dat je de twee draden daarvan even kon kortsluiten om te kijken of hij dan aan sloeg. Dat hielp niet.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wilibald

  Specialist Verwarming
  • #2
  Aan/uit schakelaar is kapot.
  Kan een paar proberen of hij wel blijft hangen, anders een tandenstoker of zoiets er tussen doen zodat hij naar achter blijft zitten.
   

  Panic

  • #3
  Even een paperclip tussen de aan/uit knop steken.
   

  Rokalu

  • #4
  Ok, daar had ik nog niet aan gedacht. Zolang ik hem ingedrukt hou blijft genoemde code staan en hoor ik de ketel. Had begrepen dat het starten zo'n 3 minuten kon duren. Ik ga dit morgen direct proberen en meldt hier als dat de oplossing was. Tot zover bedankt voor de snelle reactie!
   

  Rokalu

  • #5
  Inderdaad!! de aan/uit knop is het probleem. Na wat gerommel met de knop bleef hij in "aan" positie hangen en sloeg de ketel aan! Bedankt voor de tip. Laatste vraagje; is die schakelaar eenvoudig zelf te vervangen?
   

  Wilibald

  Specialist Verwarming
  • #6
  Als je een beetje handig bent geen probleem.
  Je moet even de display print open maken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu