Remeha Avanta geen rendement

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #21
Hoi 2 CV,

Wat voor ketel was er gemonteerd voordat u deze heeft geplaatst.
En werkte die combinatie goed en zonder klachten :?:

Het vermogen van de ketel zal in overeenstemming moeten zijn met af te geven vermogen van de radiatoren om een goede werking te verkrijgen.

Het ketel vermogen voor CV instellen op ca.9 Kw begrijp ik uit uw verhaal.
 

2CV

  • #22
Voor deze ketel hing er geen ander. Ik heb het huis totaal gerenoveerd de afgelopen twee jaren. Alle aanvoeren en retouren zitten juist!
Ik bemerk dat ik de ketel echt zo moet afstellen dat ik een optimaal rendement krijg. Juiste pompsnelheid tegenover juiste temperatuuraanvoer vanuit de ketel.

Ik heb m'n weer op 60 gezet met de pomp op 2200 . Ik krijg hierdoor 5 graden verschil. De voet ventielen iets open gezet, twee slagen rond.
Ga ik boven de 2200 zitten dan verdwijnt dit verschil van 5 gr.
Zet ik hem lager dan 2200 dan duurt het lang voordat het huis opgewarmd is! Wat inhoudt meer gasverbruik!

Ik moet een middenweg vinden of accepteren dat het zo is en 60/40 niet lukt. Ik zit er ook over te denken om een bypass te maken. zodat het water goed rondgepompt wordt.
 

Fiesiekus

  • #23
Dat laatste werkt averechts; je zit dan alleen heet water rond te pompen: is nadelig voor het ketelrendement.

Alles zo doorlezende krijg ik de indruk dat het ketelvermogen wel teruggeregeld wordt (moduleren) op de retour-T, maar dat het geinstalleerd radiatorvermogen te laag is. U spreekt nl over een te lange opwarmtijd van de woning terwijl het ketelvermogen en de retour-/aanvoer-T dan wel goed zijn. U schrijft verder 15 kW nodig te hebben (klinkt als een kleine woning; ketelsvermogen is toch meestal ongeveer22 kW) en 8600 W aan radiatoren te hebben hangen (lijkt me weinig).
 

Proost

  • #24
Loopt deze thread nog steeds?

Het is juist de bedoeling van een modulerende ketel dat de aanvoer/retour temp aan het einde van het bereiken van de ruimtetemp dicht bij elkaar liggen!!

Dit is alreeds uitgelegd door een fabrikant hier. Dit heeft ook niks met het rendement te maken! Juist het aantal starts verminderen levert comfort en rendement.

Hoe kan die ketel nou een delta T van 20 of 10 hebben als die op minimaal vermogen de ruimtetemp slechts constant probeert te houden?

Zolang je dat niet snapt zul je nooit een oplossing voor je "probleem" vinden.
 

Gorp

Specialist Verwarming
  • #25
Wat ik begrijp uit deze topic, is dat de aanvoer en retourtemperatuur al vrij snel na het aanzetten van de ketel, dicht bij elkaar liggen.
Dat is dus ruimschoots voor de gevraagde kamertemperatuur is bereikt.
Als Proost dus even de moeite had genomen om het hele topic door te lezen, had hij dat ook geweten.

Mijns inziens deugt er dus iets niet in de installatie, maar gezien de duur van het topic, en de vele vragen en antwoorden, zal er op deze manier geen einde aan komen.
Beste is om een deskundige ter plekke de zaak te laten beoordelen.
 

Ketelman

  • #26
Er wordt weer over elkaar heen gerold om antwoorden te geven die (voor het grootste deel) nergens over gaan.
Iemand nog enig idee wat de vraagstelling was?

Ik ben het met Gorp eens voor wat betreft het verhaal van "ik ben fabrikant dus ik weet het" .... fabrikants verhaal klopt niet (ga zijn naam niet opzoeken want zoveel intresseert het me ook weer niet)

Maar om kort te gaan voor het (weer) wordt weg gehaald... er is hier weinig veranderd.
 

Proost

  • #27
2CV schreef:
Allereerst:

Wat ik gehoord heb van diverse installatie bedrijven is dat een hr ketel niet optimaal moduleert en zijn rendement niet kan pakken als er geen groter verschil zit in aanvoer en retour temp. Dan is een hr weggegooid geld!
Wat ik bedoel is dat deze aanname gewoon niet correct is.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #28
Voor mijn gevoel heeft het weinig zin van dit onderwerp een "ik heb gelijk" wedstrijd te maken.

Overigens zijn er ook andere beantwoorders werkzaam bij ketelfabrikanten, maar die halen dat er niet zo nadrukkelijk bij om het gelijk te bewijzen... :?

We sluiten dit onderwerp af, de TS heeft naar mijn mening voldoende gezichtpunten gehoord om zelf te proberen de verwarming werkend te krijgen, dan wel er een deskundige bij te halen.

En anders horen we het wel in een nieuw topic met vermelding van een link naar deze en de behaalde resultaten van de eventuele wijzigingen!

Slotje
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu