Remaha calenta 40c geen warm water

Daan747

 • #1
Ik heb het volgende probleem.
Ik heb vaak een probleem met de warmwaterlevering, als ik b.v.b wil douchen en alleen de douche aanzet heb ik koud water. Dan stap ik er onderuit en zet ook de wastafel kraan op heet, dan hoor ik de ketel wel aanslaan, en kan dan douchen.
Dit geld voor alle kranen zet ik er 1 open slaat de ketel niet aan zet ik er 2 open wel.
 

Wilibald

Specialist Verwarming
 • #2
Waarschijnlijk zit je tegen de tapdrempel aan. Er is een minimale stroming warmwater nodig anders komt de ketel niet in.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
 • #3
Meestal is het ontkalken van de douchekop de oplossing. Even een nachtje in de azijn laten liggen.
 

Daan747

 • #4
Helaas de doorstroming is niets mis mee, kan het aan de tapwater druk sensor liggen??
 

DexterXL

Specialist Verwarming
 • #5
??....en hoe heb je dat gecontroleerd??
 

Daan747

 • #6
Gekeken hoeveel liter water er per minuut uit de kraan kwam en dat vergeleken met de specs vd ketel
 

Wilibald

Specialist Verwarming
 • #7
Heb je ook gekeken of het water wat uit de kraan komt ook 60 graden is? Het kan zijn dat je bijmenging hebt via bijvoorbeeld een thermostaatkraan waardoor de flow over de ketel toch te laag is.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
 • #8
Dit laatste kun je makkelijk zelf even testen door de inlaatcombinatie dicht te draaien en een warm water kraan open te zetten. blijft er dan water uit lopen, dan weet je dat er een kraan is die water lekt van koud naar warm.
 

Daan747

 • #9
Ik heb gekeken maar mijn kraan lekt niet inwendig, gelukkig maar anders waren al mijn kranen lek :shock: ook komt als ik wel warm water heb de temp boven 60 graden.
Ik heb ook gemerkt dat de ketel het tapwater wel overdag op temp houd alleen als ik ga vragen om water, heb ik eerst warm,heet water en na 20 sec word hij ijskoud en blijft dat ook daarbij zie ik dat de ketel niet aanslaat.
Nogmaals als ik een willekeurige andere kraan erbij zet gaat hij wel aan?????
 

Wilibald

Specialist Verwarming
 • #10
Tapdrempel probleem of de turbine heeft te veel weerstand.
Ik ga nu van het laatste uit.
Turbine vervangen dus.
 

Daan747

 • #11
Turbine klinkt goed, ik meen ook een iets tikkend /ratelend geluid te horen als de kraan loopt in de ketel.
Vraagje waar zit deze gemonteerd??
 

Wilibald

Specialist Verwarming
 • #12
In het rechter hydroblok.
Als je links van de pomp naar achter kijkt, zie je een blauw onderdeel zitten. Inlaatcombinatie dicht, u-beugel met het gele lipje om hoog trekken en dan het blauwe deel er uit halen. Hierin zit de turbine. Deze controleren op vervuiling of anders vervangen.
 

Daan747

 • #13


Super denk het probleem gevonden te hebben, er zit aan de zijkant van de turbine een klein scheurtje die ervoor zorgt dat hij niet vrij kan ronddraaien, wel als je dus 2 kranen tegelijk openzet.
Ga morgen meteen een nieuwe halen.
1000x dank
 
 • Like
Waarderingen: Wben

Wilibald

Specialist Verwarming
 • #14
:prima:
 

Bob ppd

 • #15
Al jaren hebben wij exact hetzelfde probleem gehad. Installatie door het gehele huis was nieuw aangelegd (ca. 7 jaar geleden) een jaar of 3 geleden begonnen de problemen met weinig waterdruk (zelfs de ingaande waterleiding in ons huis is licht industrieel maar uit de kranen kwam geen harde straal meer. Meerdere monteurs langgewenst en niemand die het probleem kon weerleggen Conclusie was ooit een kapotte regendouche. Nieuwe regendouche gekocht (uiteraard was de oude nét buiten de garantie) Nog steeds koud water, in de keuken kwam al helemaal geen warm water meer voor een langere periode.
Zojuist in een chagrijnige bui omdat ik wéér ineens onder een koude douche stond had ik het idee om de ketel van de muur te trekken en in de rivier de mikken. Eerst nog even (alweer) op internet kijken en ineens kwam ik op deze pagina. Exact hetzelfde euvel en de oplossing erg simpel. De boel uit elkaar getrokken en een kleine 15 minuten later had ik weer een volledig werkend systeem op volle druk.
Het probleem is dus feitelijk dat het asje van de turbine gaat roesten. De roest zet uit en laat de dunne plastic wand scheuren zodat deze vastloopt. Ik heb het stukje plastic afgebroken en de rest weer teruggezet om te testen. Morgen een nieuwe halen zodat alles weer tiptop is.

Lang verhaal kort, mijn dank is werkelijk immens en heb me even geregistreerd om dat uit te spreken. Eindelijk weer een perfect werkend systeem in huis en daarmee nu al een erg goed weekend.
Zoveel monteurs, zoveel ergernissen eindelijk voorbij!
Ik ga een pilsje op jullie drinken! Cheers
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #16
:prima:
 

PT1

 • #17
Exact hetzelfde probleem bij mij, geen warm water, procedure gevolgd door het blauwe gedeelte eruit te halen, wel eerst inlaat dicht en even ontlasten daarna gemakelijk te verwijderen.En jawel, een scheurtje in de turbine.
Deze vernieuwd en het probleem is opgelost.
Hiervoor ook geregistreerd en mijn dank voor de perfecte probleem oplossing. :D
groet PT1
 

Cf1966

 • #18
Hallo, hier ook hetzelfde, nieuw rechter waterdeel incl alle o-ringen ed. Oorzaak hier waarschijnlijk een kalk filter na jaren zonder gedraaid te hebben
 

Michiel1986!

 • #19
Ik heb exact het zelfde probleem: koud water. Dankzij jullie tip wel wanneer ik 2 kranen open. Dus dat scheelt maar natuurlijk geen permanente oplossing. Ik heb inmiddels 2 monteurs gesproken maar de 1 kan volgend jaar pas ivm drukte en de ander zegt dat de calenta een drama is en er zijn handen niet aan wilt branden.. ik ben redelijk technisch maar zie het onderdeel van een foto eerder in dit onderwerp niet terug. Kan iemand een foto maken van de plek en omschrijven waar ik het kan vinden? Filmpje zou perfect zijn indien mogelijk.
 

Wilibald

Specialist Verwarming
 • #20
Zit links achter de pomp, de info in dit topic moet voldoende zijn om hem te vinden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu