Remaha Avanta 35c E1 en E7 icm prog. thermostaatkranen

Mylena

  • #1
Boiler: Remeha Avanta 35C aanvoertemp op 75
Thermostaatregelaar: Remeha iSense, staat op dag- en nachtprogramma, pompinstelling op aan bij warmteverzoek en cv temp op 75.

Welke combinatie van instellingen op de iSense en boiler kan ervoor zorgen dat wij 3 kamers (en niet de woonkamer waar de iSense staat) in het huis verwarmen op basis van programmeerbare thermostaatkranen?

Verhaal:
Onlangs hebben wij onze thermostatische radiatorkranen van 3 kamers (speelkamer en 2 slaapkamers) vervangen met een programmeerbare thermostatische radiadorkranen. Op bepaalde tijdstippen gaat de verwarming dan automatisch aan wanneer de temperatuur onder de gewenste temperatuur is. Makkelijk dachten wij.

De thermostaatregelaar staat in de woonkamer. De verwarming van de woonkamer staat uit omdat wij deze niet gebruiken, wij zitten in de speelkamer met de baby. Gedurende de dag staat de verwarming van de speelkamer aan en werkt alles normaal. Maar 's avonds kan het voorkomen dat er geen enkele verwarming aan staat omdat de gewenste temperatuur in alle kamers bereikt is (of omdat alle radiatoren van ongebruikte ruimtes uit staan). Als wij 's ochtends wakker worden dan is het huis koud en staat er error code E1 of E7 op de boiler.

Wij denken dat deze errors te maken heeft met het feit dat de thermostaat in de onverwarmde woonkamer deze kamer wilt opwarmen, maar alle radiatoren in het huis op een bepaald moment zijn dichtgedraaid.


Alvast bedankt voor antwoorden/suggesties. Ik heb de handleidingen van de boiler en regelaar doorgelezen, maar ik kom er niet uit.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #2
Je moet dus zorgen dat er stroming kan blijven bestaand door de cv ketel.
Dit kan door radiatoren niet dicht te draaien.
Wil je dit toch doen, dan moet je een bypass ventiel plaatsen.
 

Mylena

  • #3
Bedankt voor de tip!
Zal anders de thermostaat vervangen door bijvoorbeeld een Tado slimme thermostaat + slimme radiator knoppen het mogelijk maken de boiler pas aan te laten gaan wanneer ervan gebruik gemaakt wordt?
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #4
Zoiets is een mogelijkheid ja. Wel moet je er om denken dat 1 radiator die open staat misschien niet genoeg is en een bypass toch nodig is. Ook krijg je soms stromingsgeluiden bij dergelijke systemen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu