Regenwaterpomp werkt niet na 2 uur inactiviteit

Sven2920

  • #1
Heeft er iemand al het volgende voorgehad:

In mijn geval met een wilo mc 304 regenwaterpomp.

Een regenwaterput is aangesloten op die pomp, de pomp gaat naar een toilet en een buitenkraantje, er is geen connectie met het waternet. De buitenkraan staat dicht. De pomp heeft geen externe instellingen, er staat enkel een drukmeter op. Normaal gezien (vroeger) wanneer de pomp niet draait staat de druk op de pomp op 4 bar, als je het toilet doortrekt draait de pomp om het water aan te vullen en is de druk tijdelijk 3 bar, waarna de druk terug op 4 bar valt.

Wat er nu gebeurd: nadat de pomp 2 uur niet gedraaid heeft, staat de druk op de pomp op 7 bar. Als je dan het toilet doortrekt wilt de pomp gaan draaien maar er staat blijkbaar een overdrukbeveiliging op die de pomp uitschakelt voor ongeveer 1,5 á 2 uur, de druk staat dan op 0 bar. Ik trek de pomp uit, na 2 uur schakel ik de pomp weer in, die begint te pompen en nadien staat de druk weer op 4 bar... tot je een paar uur het toilet weer niet gebruikt.

Extra experiment: ik trek de pomp uit en wacht 2 uur. De druk op de pomp stijgt tot traag tot 7 bar. Ik trek het toilet door, de druk staat op 0 bar. Ik steek de pomp weer in, die begint direct te draaien op 3 bar, en eindigt op 4 bar.

Nu is de vraag, heeft er iemand dit al voorgehad? Het rare is: de druk stijgt zonder de pomp. De pomp werkt correct zolang de druk ok is.

mvg,
Sven
 

ADDave

  • #2
Klinkt als een drukschakelaar die niet helemaal lekker meer is.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
Ja ik heb dit vaker gezien met beregeningspompen. Pressostaat vervangen is doorgaans de oplossing.

Welk merk/type pomp is het? Of een foto van de pomp?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu