Regenwaterpomp de persdruk van het water

Marcel1963

  • #1
Beste forumleden

In het verleden heb ik al eens eerder een berichtje geplaatst over hoe en wat omtrent regenwater opvang. het project is nog steeds in voorbereiding, eea heeft te maken met het klimaat(ingraven van de vaten) Nu heb ik een pomp op het oog, nl een DAB active J 82 M. Mijn vraag is of de persdruk van het water niet te hoog wordt. Je kunt deze nl niet instellen. Natuurlijk wordt er water geleverd bij vraag. Ik wil er 2 wc s, de wasmachine en twee buitenkraantjes op aansluiten, natuurlijk zal het eea onafhankelijk van elkaar gebruikt worden.

Kan iemand mij hierover adviseren

Marcel
 

Fiesiekus

  • #2
Hoe hoog is die druk dan?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Een pomp met drukketel gebruiken, die houden de druk constant en zijn vaak instelbaar.
 

Marcel1963

  • #4
De druk zou maximaal 4 bar zijn en volgens mij is die te hoog, ik hoef maar een verdieping hoog en dan komen er horizontaal ook nog wat metersleiding. Honderd meter = 1 bar verlies maar daar kom ik zeker niet aan en per 10 meter verlies je ook 1 bar en dat zou bij mij om 3,75 meter hoogte zijn.

Ik weet ook niet welke leiding je moet nemen, in de muur komt koper. Mijn persleiding van de schuur (in de tuin ondergronds en in de keuken(6,5 meter onder het keukenblok)tot aan de ingevreeste koperen leiding wilde ik met de gele tuinslang aanleggen(max 12 bar)

Kan iemand mij hierover adviseren, ik weet dat je ook andere leidingen hebt, nl thyleen en ppi. ppi(grijs vind ik weer te kost baar, het eea moet wel rendabel blijven, qua rendament op langere termijn en de investeringen. Er komen nl 2 vaten van 2 kub samen in de grond voor het afkoppelen van regenwater.

Ik heb al heel veel geraadpleegd op belgische sites waar heel veel te vinden is, maar bepaalde details qua materialen enzo, komt ik uit opde ervaringen van die of gene. Jammer dat het afkoppelen in Nederland niet zo frequent voor komt. Graag zou ik zo'n installatie van dichtbij willen bewonderen.

MVG

Marcel
 

Fiesiekus

  • #5
Voor deze toepassing ontkom je niet aan een hydrofoor; zie bericht van Jan. Dan heb je het drukprobleem ook opgelost.

Voor de H2O-leidingen zou ik tyleen nemen, goedkoop, makkelijk te verwerken en allerlei appendages verkrijbaar. Ingraven op > 60 cm diepte ivm vorstgevaar.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Ik gebruik m'n regenwater/hydrofoorpomp voor toiletspoeling en tuinsproeien. Weet niet uit m'n hoofd wat de druk is, maar het ding is slecht regelbaar door een leek. het toilet loopt iets sneller vol met regenwater dan via de waterleiding.

Als ik de tuinslang van 25m eraan koppel, levert de pomp eigenlijk net te weinig druk. Ik denk dat je niet snel teveel druk hebt, eerder te weinig, zeker met wat meer aansluitingen en naar de verdieping.

Als je wat specifiekere gegevens wilt hebben, kan ik wel eea opzoeken...

grtz
Henk
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
De pomp die TS aanhaalt in zijn eerste topic zit onderin de serie wat betreft de capaciteit, een model zwaarder levert gelijk al heel wat beter prestaties.
Het gaat niet alleen om de druk die dit soort pompen levert maar vooral om de capaciteit wanneer er lange leidingen achter zitten.

Een hydrofoor met een motor van ongeveer 1000 watt en een instelbare druk zal voldoende zijn, eventueel kunt u de druk ook zelf instellen, zoals IJkenhout al schrijft is dit niet zomaar te doen door een leek maar voor iemand met technisch inzicht is dit best wel te doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu