Regendouche wandarm met buitenwandse (slang)aansluiting

Hielkio

  • #1
Hoi luitjes,

Misschien hebben jullie een idee, wat ik waarschijnlijk over het hoofd zie.

2c01c887-6b44-4047-ac94-12ad3f402385.jpg


Ik zit met een douche die van onder tot boven bekleed is met kunststof-platen, waar ik liever geen nieuwe gaten in wil boren.
We hebben een losse regendouche-kop gekocht, maar nu komt de bevestiging, waar ik van dacht dat het niet een al te grote klus zou zijn.

Ik kan nergens een oplossing vinden om zonder (onnodig) te boren een werkbare situatie voor elkaar te krijgen.

Er zijn genoeg douchearmen op de markt waarbij de aanvoer van het water achter / in de wand aangesloten wordt, maar een variant met "externe" aansluiting kom ik nergens tegen.

Ik dacht namelijk aan de volgende opties:
  1. Buis met 45 graden bocht waar de (regen)douchekop aan komt te hangen, met aan de onderkant een binnendraadse aansluiting (of andersom met een andere slangkoppeling), waarbij ik dezelfde schroef- / boorgaten kan gebruiken.
  2. Een buis (met of zonder bocht) die om de bestaande buis heen geklemd kan worden, met een buitendraadse aansluiting waar ik de bestaande slang aan kan bevestigen

Ik kan echter geen oplossing vinden. Zelfs al zou ik een basis-set kopen, dan zit ik nog met het opnieuw moeten boren van de gaten, omdat het geheel tussen de 2 bevestigingspunten niet verstelbaar is (?).

Heeft iemand van jullie misschien een idee? Ik zie door de bomen het bos niet meer :(

Groetjes en bedankt voor het meedenken!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Je zou zo iets aan kunnen schaffen.
Die sluit je op de kraan aan.
En er zijn er bij, waar de muurbevestiging versteld kan worden.
Dan kun je dezelfde gaten gebruiken van de huidige glijstang.
nemo-go-sevan-douchekolom-100x50-cm-hoofddouche-20x20-cm-metalen-glijstang-handdouche-1-jet-ve...jpg
 

Hielkio

  • #3
Zover was ik al Peter.. helaas, dat is dus waar ik over struikel. Alles wat ik vind heeft óf geen aansluiting voor de slang, óf de bevestigingspunten zijn niet verstelbaar. Waarom bestaat er niet gewoon een dom stuk buis met hoek van 45 graden en een ingang voor water?

Je zou zeggen: Hoe moeilijk kan het zijn? Toch?
 

Joekoe

  • #4
Nog even ter naslag.
Wij wilden een nieuwe (zwarte, heel hip ;) ) regendouche ter vervanging van een bestaande regendouche met kapotte thermostaat kraan en stang e.d.

Na heel erg lang zoeken kwamen wij er 1 tegen met exact dezelfde maat voor de muur bevestiging (84,5cm bijna niet te krijgen)

Het kan dus wel!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu