Regen en kaal hout

Inezke

  • #1
Hi,

Ik heb nieuwe kozijnen. Ik heb alles aan de buitenkant geschilderd, maar 1 stijl van een raam is misgegaan. Die heb ik geprobeerd te schuren en met verafbijt weer kaal te maken.
Het is helaas van kwaad naar erger gegaan. Grotendeels zit er nog verf op. Hier en daar wat kale plekken. Gezien het weer wil ik deze in de grond zetten en van het voorjaar vanaf het nulpunt opnieuw opbouwen. Met de winter in aantocht wil ik hem wel beschermen. Wat voor verf raden jullie aan? Voor de andere kozijnen heb ik 3 grondlagen aangebracht en 2 laklagen. Ik voorkomen dat ik vocht in mijn nieuwe kozijnen opsluit, waardoor het gaat rotten. Wat raden jullie mij aan?
 

Klussen Verbouwen

  • #2
als er weer wat droge dagen aankomen het desbetreffende deel met een verfkrabber schoonkrabben, dit met hulp van een hete luchtpistool. Daarna ontvetten, schuren en 2 keer in de grondverf. Je kan (bij droog weer natuurlijk) sowieso zonder problemen buiten verven als het niet kouder is dan 10 c. Maar zo is het hout prima beschermd tot dat je klus weer oppakt in het voorjaar. Je kunt het ook rustig afmaken met de definitieve laklagen, als het weer het toelaat. Succes!
 

Inezke

  • #3
Ik heb de delen toch nog even gegrond. Van het voorjaar weer verder. Dank!
 

Klussen Verbouwen

  • #4
Mooi te lezen, graag gedaan en succes voor komend voorjaar!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu