Verf vs regen

Tiho

  • #1
Glaslat verrot alsmede wat hout eronder. Eraf gehaal en het verotte hout verwijderd gevuld etc. Vandaag moest ik schuren en schilderen want het werd nat in nl. Nu is de buurman heel ziek en zat iedereen in de tuin dus heb ik tot laat gewacht ermee. En jawel de regenmannetjes kwamen samen met al hun vriendjes
:mrgreen:

Vraag, wordt natte verf doornat en moet het eraf of komt het water er niet door en kan ik verder als het droog is.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Dat ligt geheel aan de tijd die tussen het opbrengen en de regen zit en de soort regen: is het stortregen dan ziet u ( als het droog is geworden ) kraters in het verfwerk en dan voornamelijk op het liggende werk.

Deze moet u opnieuw wegschuren, en meestal zo diep dat de grondverf er weer af is. Het schuurt ook niet makkelijk: de kraters verpulveren ahw.

Zijn het enkele druppels dan kan dat geen kwaad. Is de verf al een tijdje aangetrokken ( 2 a 3 uur) dan zal de schade wel mee vallen. Gewoon afwerken vanaf volgende bewerking na gronden.
 

Tiho

  • #3
Ik denk dat ik net binnen de marge was Kees. Heel veel regen, maar wat ik nu kan zien in de regen natuurijk is dat de verf toch aardig strak is gebleven. Zal het evenzogoed goed schuren wanneer het weer droog is. Bedankt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu