Red Cedar Gevelbetimmering

Piotrusc

  • #1
Ik wil de Red Cedar gevelbetimmering van ons huis opnieuw beitsen. Aan de zonzijde van het huis bladdert de beits hier en daar. Voor het mooiste resultaat zou ik daar de oude beitslaag helemaal moet verwijderen. De vraag: hoe ? Afbranden, schuren of afbijt ?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Schuren. Afbijt op een dergelijk oppervlak geeft een hoop geklieder en afbranden of affohnen is alleen aan te raden bij dikke lagen.

Omdat u transparant gaat afwerken is het risico van beschadigingen met een schraper groot. Dat blijft u zonder diep te schuren zien, dus kunt u beter direct schuren.
 

Piotrusc

  • #3
Bedankt voor je antwoord Kees. Ik heb een gedeelte nu 1 keer geschuurd met een vlakschuurmachine. Het resultaat is dat de delen die slecht waren nu helemaal kaal zijn terwijl op de goede delen de oude beitslaag prima blijft zitten.
Wat is je advies: doorgaan met schuren tot alles kaal is of overbeitsen ?

Ps: is een bandschuurmachine misschien een betere keus voor deze klus ?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Wij gebruiken voor "nukkige" ondergronden een roterende schuurmachine.

Pas wel de korrelgrofte aan: 80 mag u op deze stukken gebruiken, maar schuur het geheel daarna op met 150. Dit kunt u het beste met een delta schuurmachine doen. Heeft u er ook nog een elektronische regeling op, dan gaat het perfect en verkrijgt u een spiegelgladde ondergrond ( wel altijd op de houtlengte <> schuren ).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu