Schilderen met een brede kwast

Marielle1000

  • #1
Hoi,
ik schilder al een tijdje met een kwast en verdeel de verf met een schuimroller. Ik strijk het na met een groene ovale kwast van goudhaantje. Gaat prima bijna nooit geen zakkers. Ik dacht ik ga het eens anders proberen. Ik op de poort verf opbrengen met een ovale kwast. Verf verdeeld met de schuimroller. Nu wil ik het na strijken met de brede kwast maar kwast is dan een stuk zachter dan een ovale kwast van goudhaantje (groen) . Dus pak ik wat extra verf op die kwast om mooi na te strijken wat denk je zakkers in de verf. (Systeemverf van wijzonol) vraag: komen die zakkers van van de systeem verf of omdat ik extra verf pak op de brede kwast. Ik heb de poort goed afgeschuurd en goed ontvet.
 

Tiho

  • #2
Hun eps kun je gewoon met de roller opbrengen. Waarom gebruik je drie verschillende manieren?
 

Marielle1000

  • #3
Ik wil geen sinaasappel effect hebben vandaar.
ik Heb de eerste 2 latten wel geprobeerd met een harige roller. Om eens te kijken of dat ging. Maar direct mee gestopt. Kwam er voor mijn gevoel veel te dik op. Bedankt voor je reactie.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Een platte brede kwast gebruikt u voor transparante ( beits) houtafwerking. Dubbel opzetten betekent zakkers.
 

Marielle1000

  • #5
Kijk Kees dat is is een goed antwoord. Ik heb het als volgt opgelost vandaag. Aan andere kant van de poort.

Met groene kwast goudhaantje verf opgezet en nagerold met een vilt roller. Geen enkele zakker. Ik zag dat dat de verf was ook gaan rimpelen dus dat kon nooit een goede manier zijn. Maar je hebt wel twee soorten brede kwasten. Watergedragen en terpentine . Waarvoor zou dat dat kunnen zijn.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Wat u gerimpeld noemt heet in vakterm geschroeid. Altijd het gevolg van teveel verf op 1 plaats. De oppevlakte droogt - vaak oiv een hoge temperatuur- maar het onderliggende niet. Er ontstaat een geschroeid ( gerimpeld) oppervlak.
Voor terpentine verf wordt meest een varkensharen kwast gebruikt, voor watergedragen verf een kwast van synthetische haren. De eerste is wat stugger. Er zijn ook heel goede synthetische (mix) kwasten die voor beide geschikt zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu