Ratelende, bonkende en klapperende waterleiding

Robert Jan

  • #1
Hoi,

Ik heb het volgende probleem, op de kraan buiten in de muur heb ik een tuinslang zitten met een sproeipistool. Per ongeluk heb ik de kraan open gelaten gisteren avond.

Nu zit ik rustig tv te kijken en ineens begon het hele huis te trillen, rammelen en een herrie (net een brommer die stationair loopt zonder uitlaat in het huis). Het klonk als metaal wat flink op en neer schudde, ik dacht meteen aan een leiding, toen ik buiten kwam hield het geratel op en zat er een groot gat in de tuinslang.

Nu is mijn vraag hoe dit mogelijk is, naar mijn weten kan je de kraan open laten staan. De kraan leek normaal te werken na dit voorval, maar ik heb voor de zekerheid de kraan afgesloten omdat ik bang ben voor lekkages,

- Is mijn angst op een lekkage onder de vloer gegrond?
- Mag dit gebeuren als ik de kraan open laat staan? (huis is 10-12 jaar oud).
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Er is toch niets met de leidingen aan de hand?
De tuinslang is gebarsten en dat kan rare drukgolven geven in een leiding maar het lijkt mijn dat er niets beschadigd is behalve de tuinslang.

Een tuinslang is niet gemaakt om jaren onder druk te staan, neem daarbij dat UV slecht is voor kunststoffen dus de slang zal een keer gaan barsten.
 

Robert Jan

  • #3
Het ging zo tekeer binnen in het huis, het hele huis stond te schudden, net alsof er een grote motor in onze huiskamer stond. De kraan stond maar 1 nachtje aan, normaal zet ik hem uit. De klappen waren ze groot dat ik bang was voor een beschadiging.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Als u bang voor lekkage kunt u op de watermeter zien of er doorstroming is, sluit alle kranen, denk aan het toiletgebruik.
Beweegt het kleine zwarte wieltje niet dan is er geen lekkage.

Sluit vervolgens de slang de (herstelde) slang weer aan, herhaalt het lawaai zich niet dan is er verder niets aan de hand.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu