Randen plat dak isoleren.

Randy23

  • #1
Hallo,aangezien ik de keuken aan het verbouwen ben wat tevens ook een deel uitbouw is wil ik het uitbouw gedeelte isoleren.Het isoleren wil ik langs de randen van het platte dak (dus de betimmering aan de zijkanten)want hierdoor komt heel veel tocht wat in de winter goed voelbaar is.Wilt iemand mij dit uitleggen want ik heb me eigen tot nu toe rot gezocht en kan nog geen duidelijk antwoord vinden.

Alvast vriendelijk bedankt!!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Is het dak van isolatie voorzien aan de boven of onderkant ?
 

Randy23

  • #3
Bovenkant
 

Randy23

  • #4
Super forum :prima: mega reacties
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Er zijn ook vrijwillige beantwoorders die in hun vakantie niet achter de computer kruipen om ongeduldige vragenstellers tevreden te houden.
Een klus aanpakken vereist voorbereiding.

U hebt dus een "warm" dak, hier zijn de meningen over verdeeld qua isolatie en ventilatie, waarschijnlijk hebt u daarom nog geen antwoord gehad.
Bij een warm dak maak ik 2 ventilatie openingen die diagonaal tegenover elkaar liggen, het hoeven geen grote gaten te zijn, ongeveer 3 cm is voldoende, afdekken met een roostertje.
Het belangrijkste is de dampdichte folie aan de onderkant, wanneer u b.v. gipsplaten gebruikt dient de folie direct achter de gipsplaten te zitten, er moet geen vocht in de constructie kunnen komen.
 

Chathanky

  • #6
Tocht ondervang je door een damp open scherm aan de koude zijde aan te brengen.
Zo blijft er altijd een mogelijkheid om vocht uit je constructie te laten ontsnappen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu