Rand rondom afvoerputje kitten of voegen?

Buurmannetje

 • #1
Wij zien luchtbelletjes rondom het afvoerputje als we douchen. We willen tzt de hele badkamer opnieuw laten betegelen en dit laten meenemen, maar voor een overbruggingsperiode moet ik hier dus wat aan doen. Ik heb eerst gebeld naar een installatiebedrijf maar die zeiden mij (zonder geweest te zijn) dat ik het beste kan (laten) kitten.
Maar ik zie eigenlijk nooit kit rondom een afvoerputje. Moet dit niet gewoon opnieuw/beter gevoegd worden?
Wat is jullie mening wat ik het beste kan doen?
afvoerputje.jpg
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #2
De kitrand zit los, de kit verwijderen en nieuwe aanbrengen.
Laat de rand een paar dagen drogen voor u nieuwe kit aanbrengt.
 

Buurmannetje

 • #3
Hallo Jan, dat witte lijkt op de foto kit, maar volgens mij is het eerder voegsel dan kit. Het is keihard namelijk en het is zeker niet te verwijderen met een mesje ofzo. Nu zag ik dat er ook Alabastine Voegen Reparatie tubes zijn. Ik ga het daar nu maar eens mee proberen. Dank je wel voor de reactie!
 

Kluskoppel

 • #4
Ik zou dit eruit bikken met een hamer en een oude platte schroevendraaier. Dan een aantal dagen laten drogen (er is al vocht langsgegaan, gezien de belletjes die je noemt), goed ontvetten/schoonmaken en dan met siliconenkit afdichten.
 

Buurmannetje

 • #5
Ah, ik heb het inmiddels dicht gemaakt met Allasbastine voeg reparatie. Denk je dat dit een probleem kan/gaat opleveren nu ik het niet eerst eruit heb gebikt om te laten drogen?
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
 • #6
Waarschijnlijk wel, want u bent tegen het juiste advies in gegaan, de voeg is dus niet zoals voorgeschreven door de fabrikant schoon, droog en stofvrij, en het is m.i. niet het juiste middel, volgens mij moet je dit afkitten en niet voegen, maar ik verval nu in herhaling. succes.
 

Buurmannetje

 • #7
Dank je wel voor je reactie. Ik kan het nu natuurlijk alsnog gaan losbikken. Maar dan moet ik er wel iemand bijhalen want dan wordt het een project buiten mijn eigen kunde. Ik laat het voor nu maar zo zijn. Ik dacht dat het droog was omdat ik bewust drie dagen de douche niet heb gebruikt, maar zoals je aangeeft zal het vast ook meer binnenin zijn getrokken, daar heb ik niet goed over nagedacht. Als er problemen ontstaan zal ik het hier laten weten.
 

Lampje45

 • #8
Ik vraag met toch echt af waarom je hier advies vraagt, geen kennis van zaken hebt, en toch je eigen gang gaat?
En als je problemen krijgt, hoef je dat hier niet te melden, want je weet intussen de oplossing.
 
 • Like
Waarderingen: Haemmertime

Buurmannetje

 • #9
Hallo Lampje aangezien je het je afvraagt nog een aanvullende reactie: soms wil je doorpakken en er was al een dag overheen na de eerste reactie waarin stond dat de kitrand los zat, terwijl er geen kit zit. Toen vond ik de bus Alasbastine Voeg Reparatie waarbij ik meteen dacht 'o, dat is ook een goede oplossing'. Die had ik niet bedacht voordat ik de vraag stelde. Soms veranderen op deze manier zomaar inzichten. Ik heb vaak heel goed advies van dit forum. Dus ik blijf er ook graag gebruik van maken.
Maar jou advies is dus wel alles eruit te bikken omdat ik anders in grotere problemen kom? Want misschien overzie ik nu niet het risico dat ik neem? Misschien is het goed dat nog toe te lichten.
 

Lampje45

 • #10
Er zit 75 minuten tussen jouw vraag en de eerste reactie.
Dus wil je nog sneller bediend worden?

Als je eenmaal vuilwater in je plafond hebt, ben je aan de beurt.

De verzekering vergoedt niets, omdat het achterstallig onderhoud is en het kan zomaar een jaar duren, voordat het vocht weer uit het beton is en je op de verdieping eronder met vieze vlekken aan je plafond zit.
Een voeg tegen kunststof sifons dicht niet echt af, daar heeft men siliconenkit voor uitgevonden.

Ik hoor te vaak de kreet: Voortschreidende inzichten, daar krijg ik altijd wat nare gedachten bij.
Dat is voor mij een synoniem voor incapabel zijn en niet toe willen geven dat je iets fout gedaan hebt of ingeschat hebt.

Het openbaar bestuur gebruikt dit nogal eens.
Ik denk zelfs dat de schade nog erger is want er is geen open verbinding tussen afvoer en zijkant putje. Dus waarschijnlijk is er nog meer defect.
 
Laatst bewerkt:

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
 • #11
Als je luchtbelletjes ziet als je doucht en je staat bij het putje, dan liggen vaak de tegels ook los.
Ook zal er heel veel water onder de tegels zitten, en de cementdekvloer zal verzadigd zijn.
Maar je geeft aan, dat de badkamer gerenoveerd wordt.
Wacht daar niet te lang mee, en haal dan zeker de vloertegels er uit en laat dan de vloer lang drogen.
 

Buurmannetje

 • #12
Ok, dank jullie wel Peter en Lampje. Ik zal het badkamer renovatieproject maar iets naar voren schuiven ;) Het is een beetje een budget kwestie maar als ik het goed begrijp is het hoe langer ik wacht, hoe groter de mogelijke schade...
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
 • #13
Klopt, vaak wordt er pas iets ondernomen als het te laat is.
Daarom adviseer ik ook altijd onze klanten als ik de badkamer oplever, om regelmatig het kit en voegwerk na te kijken in de loop der jaren.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
 • #14
Al deze problemen hadden kunnen voorkomen worden door het te laten drogen, tube kit kopen voor een paar euro en even netjes dichtzetten...
Nu ben je veel verder van huis.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu