Radiators niet aangesloten aan thermostaat warmen niet meer apart

Bramp6

  • #1
Hallo

Ik heb een jaar geleden een nieuwe CV-ketel Vallaint EcoTec Plus laten steken, alles werkte perfect tot nu.

Op mijn benedenverdieping heb ik een thermostaat voor twee radiatoren. Als die naar een gewenste temperatuur moeten gaan, doet de brander zijn ding.

Op mijn bovenverdieping heb ik radiatoren die niet met de thermostaat werken, onlangs merkte ik op dat die soms niet meer opwarmen of van zelf uitvallen.

Na alles te controleren en uit te zoeken heb ik ontdekt dat die radiatoren perfect warmen indien mijn thermostaat beneden nog niet op de gevraagde temperatuur staat, vanaf die temperatuur dus bereikt is en mijn radiatoren beneden geen warmte meer vragen slaan ook de boven radiatoren uit ondanks dat deze helemaal opengedraaid staan.

Als ik op mijn ketel naar live monitor ga op dat moment staat de melding ´s31 geen warmtevraag, zomermodus´, de radiatoren boven vragen dus geen warmte meer afzonderlijk aan mijn ketel als de thermostaat dit niet doet. Vroeger was dit niet het geval en verwarmden deze radiatoren ook op apart.

Ik merkte ook plots dat tijd en datum opeens verkeerd waren op mijn thermostaat, misschien iets met de jaarwisseling, zou er iets gewijzigd zijn aan mijn instellingen zonder ik het weet? Ik heb alvast alles zitten controleren, uitzoeken en proberen verhelpen maar vind niet de juiste oplossing. Iemand die weet hoe dit komt en hoe terug te verhelpen?

Alvast heel erg bedankt!
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
misschien eerder wa geregeld en nu ruimte geregeld?
 

Bramp6

  • #3
Marcn.88 schreef:
misschien eerder wa geregeld en nu ruimte geregeld?
Waar zou ik dit kunnen bekijken/instellen?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu