Radiatorleidingen zonder kniekoppeling?

Nana111

  • #1
Beste allen,

Ik heb een vraag over in de vloer gefreesde radiatorleidingen. Naar de drie bovenkamers heb ik leidingen in de vloer gefreesd, zodat deze uitkomen bij de muur waar de radiator (met onderaansluiting) komt.

Ik vraag me alleen af of ik hier een knel kniekoppeling had moeten gebruiken met 90 graden hoek? De leidingen zijn redelijk flexibel, maar ik heb nu, enkele weken na het loskoppelen van de radiatoren, meermaals vochtvorming gehad. Ik vraag me af of ik de leidingen teveel heb gebogen en of ik een knel kniekoppeling had moeten gebruiken. Nu, voordat de vloerbedekking wordt gelegd, kan het nog.

Graag jullie tips. Veel dank!

IMG_20220115_162008 leidingen boven.jpg
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Zijn de leidingen geknikt? Foto is niet scherp genoeg.
 

Nana111

  • #3
Ja, beide zijn geknikt.

In de andere kamers zijn de leidingen niet geknikt, maar ik vraag me af of dat een kwestie van tijd is dat ze alsnog een keer knikken.
 

Sani-man

  • #4
Deze knik betekent maar een ding, ophakken de leiding zodanig dat je ruimte genoeg hebt om de leiding af te knippen en te verlengen dmv persen met zo te zien 16 x 2 meerlagenbuis en direkt op de juiste plaats weer naar boven laten komen
 
  • Like
Waarderingen: Walker

Smits23

  • #5
Eens met wat Sani-man schrijft. Enige juiste oplossing

Ik denk dat met de andere die niet geknikt zijn, aangesloten én al in de vloer zitten (dus gefixeerd) weinig kan gebeuren
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Een paar doppen op de leiding naar het onderblok, waterdruk erop en afwachten of het dan blijft lekken.
Het lijkt mij namelijk niet dat de leidingen lekken maar het onderblok wel.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu