Radiatorkraan vervangen door digitale thermostaatkraan

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #1
Hoi, Ik heb op mijn radiatoren simpele kranen, maar wil graag digitale thermostaatkranen. Om deze te plaatzen heb ik echter een "pinnetje" nodig.

Nou zag ik bij onder andere conrad thermostaatadapters.

Hoe weet ik nou welke ik nodig heb? Bijgevoegd een foto als de knop verwijderd is. Draad waar ik denk dat het verloopje op zou moeten geplaatst worden heeft een diameter van 17mm. Verder staat er zowel op de knop als het Tstuk sar.

 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
Nee dat gaat helaas niet.
Aan de knop op de afbeelding moet je draaien.
Een automatische radiatorkraan moet ergens op duwen.
Er zijn allerlei adapters voor verschillende maten.
Het zal dus gaan neerkomen op aftappen en de kraan, of het bedien-deel ervan, vervangen.
Of het bedien-deel van deze kraan (messing deel) vervangen kan worden weet ik niet.
 

Bert pit

  • #3
Die digitale thermostaatknoppen vergen een vrij nauwkeurige regeling. Dit wordt gedaan met een merkafhankelijk adapter. Als je op een onbekende kraan een passend onbekend binnenwerk plaatst is dat een recept voor problemen. Een millimeter meer of minder indrukken zorgt er namelijk voor dat het wel of niet goed werkt. Dat krijg je waarschijnlijk niet goed voor elkaar.

Mijn advies: kijk bij je digitale thermostaatknop welke adapters erbij geleverd worden en koop van dat merk al je kranen. Wellicht is het zo dat de knop leverancier ook de kraan levert, in dat geval ben je helemaal snel klaar. Die kranen zijn niet erg kostbaar. ze zijn er vanaf circa 22 Euro.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #4
Om hier nog even op terug te komen, past onderstaand binnenwerk in de kraan op de foto? Hoe kan ik zien welk type binnenwerk ik nodig heb, op de kraan staat geen typenummerOp internet vind ik de volgende types:
5815
5816
5818
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu