Radiatorknop vervangen - alleen de knop vervangen?

Red123nax

  • #1
Hi,

Ik heb een verwarming waarvan de radiatorknop kwijt is. Probleem is dat de toevoer in de radiator is verwerkt. Ik vroeg me af of het mogelijk is alleen de knop te vervangen en als dat kan, hoe weet ik hoe ver de knop open is gedraaid.

Ik heb foto’s bijgevoegd. Een van de huidige staat en een hoe het hiervoor was (bij een andere verwarming). Beide wil ik dan vervangen door dezelfde nieuwe knop.

In de foto van hoe het nu is zie je een rood ding met nummers. Die kan ik oneindig doordraaien (tenminste, dat denk ik).

Nu:



Hiervoor:
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #2
Hier heb je een Danfoss thermostatische radiatorknop nodig en wel de RA 2980.
 

Red123nax

  • #3
Hi Neesje,

Dank je voor je antwoord. Mag ik vragen waarom ik hier specifiek een radiatorknop van Danfoss (of zelfs het genoemde type) nodig heb? Of zou elke thermostatische radiatorknop volstaan?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Een ander merk zal niet passen, de insert in je radiator is geschikt voor Danfoss.
 

Red123nax

  • #5
Ah op die manier.
Dan nog twee vragen:
- Hoe kan je zien dat alleen dat merk past? Is dat door de vorm van dat rode ding?
- En de tweede vraag: hoe weet ik dat zon radiator knop er goed op zit? Ik heb er al vele keren aan gedraaid om te kijken wanneer er water door de radiator stroomt, maar nog steeds geen idee of die open of dicht staat. Is er maar een manier waarop die past? Of wordt dat geregeld met het indrukken van het pinnetje?
 

Freekcv

  • #6
Je hebt er nu geen knop op zitten. Deze insert is van danfoss. Hier past dus ook alleen hun knop op. Dat (rode ding) is om een installatie in te regelen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu