Radiatoren stadsverwarming gaan niet open

Aadje7

  • #1
Wij hebben een appartement bestaande uit totaal 14 appartementen. Bij 3 appartementen doet de stadsverwarming het niet meer. Tot nu hebben wij nog niet hoeven stoken maar na het aanzetten blijkt het niet te werken. Bij sommigen kon men na het kloppen bij de thermostaatknop weer aan de praat krijgen maar bij 3 niet. De monteur van Vattenfall is geweest en heeft geconstateerd dat het warme water wordt aangevoerd en begrijpt er verder niets van en zegt dat het aan de binneninstallatie ligt. Kan het niet zo zijn dat er een klep dicht staat o.i.d. Wij hebben nog een unit met een jute zak waarvan de monteur zei dat ze binnenkort vervangen gaan worden (1990). Ik heb ook op het T stuk geklopt bij de thermostaattkraan zoals iemand mij vertelde maar het doet het niet. Ook in de badkamer waar een ledenradiator staat die vrij nieuw is werkt niet. Heeft iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn?
Wij zitten op de bovenste verdieping, de woning onder ons had ook dit probleem maar door kloppen op de leiding doet alles het weer, daaronder doet 1 radiator het, daaronder doen ze het ook niet.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Dat lijkt mij echt iets voor een installatiebedrijf om dat op te lossen.
 

Klussen.

  • #3
Omdat je op de bovenste verdieping zit........ heb je ontlucht? (ook al zou je mogen verwachten dat de monteur van Vattenfall dit ook al heeft gedaan).
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #4
Waarom zou die monteur dat doen?
Hij heeft niets met de installatie na de stadsverwarmingser te maken.

Het kan lucht zijn, of een te lage druk of Danfoss ventielen die weer eens blijven hangen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Als ik zo'n melding krijg meet ik de aanvoer temperatuur en retour van het stadsnet. Ik meet het drukverschil van de regelaar en als deze goed zijn zit het in de binneninstallatie en mag ik daar niets aan doen.

In dit geval zijn er een aantal die het wel doen dus er word warmte geleverd maar het komt niet bij alle radiatoren.
Vaak is het lucht, een vastzittende kraan of verstopping.
Lucht kan je ontluchten en dan komt de warmte wel weer.
Een thermostaatstift is te checken door de kop eraf te halen en lijken of de stift naar buiten komt, vooral omdat het bij andere kranen wel de kraan was die het probleem gaf vermoed ik dat dat het probleem is.
 

Aadje7

  • #6
Installatiebedrijf geweest gisteren die zei dat Vattenfall moest komen .Vattenfall geweest gisteravond en verzegelde knop schoongemaakt en daarna deed de installatie het weer. Wel tot de conclusie gekomen dat de unit vervangen dient te worden.
 

Aadje7

  • #7
Danfoss dat klopt inderdaad
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu