Radiatoren slaapkamers vs. thermostaat woonkamer

Vaantje

  • #1
Hallo vakmensen,

Vraagje. Appartement, gelijkvloers, woonkamer, hal, twee slaapkamers en badkamer. (In al deze ruimten zijn radiatoren.). Alleen in de woonkamer is een kamerthermostaat. Als ik die (s nachts) op 17,5 zet , en de radiatoren in de slaapkamers en hal op bijv. 1,5: wanneer worden die radiatoren dan warm? Ik dacht dat ze geheel los van de kamerthermostaat in de woonkamer werken, en dat ze gewoon vanzelf warm worden, afhankelijk van de temperatuur in betrefffende ruimte. Klopt dit?
Nu word ik sochtends wakker en zijn de radiatoren niet warm, en het lijkt het alsof ze dat pas worden als ik die kamerthermostaat in de woonkamer weer op 20 zet. Maar dat kan ook toeval zijn....
Dank.
 

Franc1234

  • #2
Heb je blokverwarming?
Zitten er thermostaatknoppen op de radiatoren; dus die met cijfertjes van 1-5, en een *?
Die thermostaat zou bij blokverwarming dan aangesloten zijn op je cv verdeler. Daar vallen dan die radiatoren onder.
 

Vaantje

  • #3
Dank je. Nee, geen blokverwarming. Ja thermostaatkranen (anders kan ik ze niet op 1,5 zetten...). Verder begrijp ik je laatste twee zinnen niet goed (ben een leek). Is met deze info misschien mijn vraag te beantwoorden? Laat weten als je meer info nodig hebt. Dank.
 

In gedachten

Specialist Vloerverwarming
  • #4
Wanneer je de thermostaat instelt op 17,5 graad C, dan zal de cv-ketel niet aangaan en worden de overige radiatoren in huis dus ook niet warm.
Die radiatoren worden alleen warm wanneer de ketel, gestuurd door die thermostaat, aan is. (lijkt me toch logisch, of niet.....)
Gewoon de thermostaat hoger instellen of een half uur eerder je bed uit om die thermsotaat even hoger te zetten.......
 

Vaantje

  • #5
Ok, helder, dank. Nee, voor een leek niet logisch. Temeer daar er alleen een kamerthermostaat in de woonkamer hangt, en niet in die andere kamers. Ik dacht dat de ketel ook aan gaat als je die overige radiatoren (een beetje) open zet. Maar nee dus, dank!
 
Laatst bewerkt:

In gedachten

Specialist Vloerverwarming
  • #6
Die misvatting komt vaak voor: als je aan een knop op een radiator draait gaat niet automatisch de ketel aan, maar gebeurt er verder niets tenzij de ketel al aan gezet is door de thermostaat.
 
Laatst bewerkt:

Vaantje

  • #7
Ok, helder, weer wat geleerd! Dank.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu