Radiatoren beneden verdieping worden niet warm

DolceV

  • #1
Na het verbouwen van onze keuken en woonkamer hebben wij problemen met de resterende radiatoren op de benedenverdieping.
Bij de aankoop van ons huis, had het huis 8 radiatoren, 4 op de beneden verdieping ( keuken, 2x woonkmr, gang) en 4 op de bovenverdieping ( badkamer, slpkmr, slpkmr, slpkmr). Tijdens de verbouwing zijn er op de beneden verdieping 2 radiatoren weg gehaald ( keuken en 1x woonkmr). Nu is het zo dat de 2 overige radiatoren op de benedenverdieping niet meer warm worden. De 4 radiatoren op de bovenverdieping worden wel warm.

Wat hebben wij getracht hieraan te doen?
- Verwarmingen ontlucht
- 2 radiatoren op de benedenverdieping leeg laten lopen totdat er warm water uitkwam ( ze bleven toen ook gedurende een uurtje warm)
- Overige radiatoren uitgeschakeld, en alleen 1 van de 2 radiatoren op de benedenverdieping ingeschakeld ( werden geen van beide bij deze actie warm)


Wij maken gebruik van stadsverwarming Eneco.

Wie heeft enig idee wat wij hieraan kunnen doen of moet er hier echt een monteur voor komen?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Buizen van de CV moeten altijd iets op afschot zijn aangebracht. Zo niet dan kan er een luchtbel in een buis blijven hangen. Met afschot loopt de lucht naar de radiator en kan je deze via het ontluchten verwijderen.
 

Klipper23

  • #3
Zijn de werkzaamheden door een installateur uitgevoerd of heb je dit zelf gedaan?
Heb je eventueel voor en na foto’s?
Bij demonteren radiatoren bg, wat is er met de leidingen gebeurt, zijn deze geheel weggehaald of alleen afgedopt?

Weet je zeker dat het hier een tweepijpssysteem betreft en geen eenpijpssysteem?

Probleem wat je beschrijft is mede typisch voor 1 pijpsysteem.

Als je de bovenste etage koud laat worden en daarna aanzet, hoe worden de leidingen dan warm, als retour leiding eerder warm wordt voordat radiator warmte de retour in kan sturen betreft het zeker een eenpijpsysteem.

Mocht het een eenpijpsysteem betreffen, dan zit er niets anders op dan de leidingen doorverbinden bij de gedemonteerde leidingen.
Letop geldt niet voor tweepijpsysteem, dan kan het lucht zijn, maar dat zou opgelost moeten kunnen worden met langdurig spoelen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu